Sminkeguide

Slik legger du høstsminken!

Dyprøde lepper, militærgrønne øyne og metalliske negler. Vi viser deg teknikken - trinn for trinn.

HØSTSMINKE: Militærgrønne øyne, burgunderfargede lepper og metalliske negler er hot i høst! Foto: Astrid Waller og produsentene
HØSTSMINKE: Militærgrønne øyne, burgunderfargede lepper og metalliske negler er hot i høst! Foto: Astrid Waller og produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Denne høsten skal makeupen være dramatisk! Farger som burgunder og militærgrønt er store trender, så vel som metalliske effekter.

Her får du se de nyeste produktene og tips til hvordan du bruker dem.

LES OGSÅ: Dette bør du ha i sminkepungen

Skjønnhetsansvarlig i KK, Tone vid Skipa, har laget en nyttig og inspirerende sminkeguide. Se, lær og bli inspirert!

Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer
LEPPENE I FOKUS: En lekker høst-makeup! Burgunder er høstens største trendfarge, og gjør seg fint på både lepper og negler. Foto: Astrid Waller
LEPPENE I FOKUS: En lekker høst-makeup! Burgunder er høstens største trendfarge, og gjør seg fint på både lepper og negler. Foto: Astrid Waller Vis mer

Leppene i fokus


Det er fint å holde øyensminken enkel når du går for en leppestift med mye farge. Vinrødt, plomme og bringebær - velg den nyansen du liker best.

Trinn for trinn:
1. Start med en lys skygge, gjerne en med litt shimmer i. Legg den på hele lokket, i øyekroken og under øyet.

2. Legg så en lysebrun eller bronsefarget skygge opp til globallinjen og langs vippene under øyet.

3. En sjokoladebrun kajal legges tynt langs vipperoten. Tips: Dus gjerne ut med en q-tips hvis linjen blir for hard.

4. Legg til slutt leppestiften. Følg den naturlige leppekanten. Tips: Legg en lipliner først for å få leppestiften til å sitte ekstra godt. Tips 2: Ønsker du et mer glansfullt uttrykk, kan du legge en lipgloss over leppestiften.

Det ferdige resultatet:


Produktene vi brukte:
Militærgrønne øyne


Kombinasjonen av grønt og sølv gir deg et spennende uttrykk. Akkurat som i looken over, er det fint å sette fokus på én ting om gangen. Velg derfor en lys leppefarge når du markerer øynene.

Trinn for trinn:
1. Legg en sølvfarget øyenskygge over hele lokket. Deretter legger du en mellomgrønn variant fra vippekanten og opp til globallinjen. Husk å duse ut overgangen!

2. Legg så en mørkegrønn skygge langs vippene i en tykk strek. Tips: Dersom du bruker en våt kost blir fargen mer intens!

3. En knallgrønn kajal legges under øyet. Vær lett på hånden, sånn at ikke streken blir for hard. Tips: Du kan eventuelt duse ut linjen med en q-tips så kajalen ser mer ut som en øyenskygge.

4. Avslutt med en militærgrønn maskara både oppe og nede. Tips: Du kan selvfølgelig bruke en sort maskara om du ikke har en militærgrønn!

Det ferdige resultatet:


Produktene vi brukte:


Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer
MILITÆRGRØNNE ØYNE: Denne looken fremhever øynene dine og får dem til å skinne! En lys leppestift er lekkert til de markerte øynene. Foto: Astrid Waller
MILITÆRGRØNNE ØYNE: Denne looken fremhever øynene dine og får dem til å skinne! En lys leppestift er lekkert til de markerte øynene. Foto: Astrid Waller Vis mer

Fin til fingerspissene


En fin neglelakk er siste finish på høst-looken. Og sjekk så kult dette settet blir!

Trinn for trinn:
1. Start med et tynt lag av den gullfargede lakken. Tips: For å få lakken til å holde ekstra lenge, kan du gå over neglene med en bomullsdott med aceton. Da fjerner du noen av de naturlige oljene på neglen, og lakken får bedre feste.

2. Vent til første lag har tørket. Legg så et nytt lag med samme lakk.

3. Vent til forrige lag har tørket. Legg deretter den grønnelakken over den gullfargede,

4. Vent til lakken begynner å krakelere. Voila - lekre krokonegler! Tips: Avslutt alltid med overlakk for et ekstra holdbart resultat!

Produktene vi brukte:


KK.no har tidligere skrevet en sak om hvordan du på enklest måte fjerner neglelakken. Les tipsene her!

Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer