Rouge

Slik legger du rougen riktig

Enten du har rundt eller smalt fjes, kan du bruke rouge til å vise ansiktet ditt fra sin beste side.

PLASSERING TELLER: Du bør studere ansiktet ditt og finne ut om det er rundt eller smalt før du påfører rougen. Du kan nemlig bruke den til å påvirke hvordan ansiktet ser ut. Foto: Thinkstock
PLASSERING TELLER: Du bør studere ansiktet ditt og finne ut om det er rundt eller smalt før du påfører rougen. Du kan nemlig bruke den til å påvirke hvordan ansiktet ser ut. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enten du er vinterbleik eller sommerbrun, er rouge et produkt som virkelig kan transformere ansiktet ditt.

Plasseringen er svært viktig, og du bør ta deg tid til å bli kjent med ansiktet ditt, ikke bare «klæsje» fargen på uten mål og mening.

HAR RÅD: Makeupartist Hilde Pettersen Reljin lærer deg gjerne hvor du plasserer rougen. Foto: Per Ervland
HAR RÅD: Makeupartist Hilde Pettersen Reljin lærer deg gjerne hvor du plasserer rougen. Foto: Per Ervland Vis mer
Slik legger du rougen riktig

Synes rouge er vanskelig

Hilde Pettersen Reljin er makeupartist og kreativ direktør hos Zanzuel og Bekk. Hun ledet sminketeamet under innspillingen av «Trinny & Susannah – oppdrag Norge», som skal sendes på FEM denne våren.

KK.no møtte henne under innspillingen, makeupartisten sier mange av damene som satte seg i sminkestolen hennes var veldig usikre på sminke, og kanskje spesielt på nettopp dette med rouge, produktet somgir ansiktet liv og farge.

– Mange bruker faktisk ikke rouge i det hele tatt, sier makeupartisten.

Og det til tross for at rouge er det produktet som virkelig frisker opp ansiktet, ikke minst om vinteren.

Saken fortsetter under bildet


Slik legger du den riktig

Det mange ikke føler seg helt trygge på, er hvor den skal legges, og for å gjøre det enklere, har makeupartisten noen enkle regler:

 • Har du smalt ansikt og vil sminke det litt rundere, legger du blushen i en mer rund form på kinneplet, altså der kinnet stikker mest ut når du smiler. Da får du søte eplekinn.
 • Har du et bredere ansikt og vil sminke det litt smalere, bør du følge kinnbeinet med rougen og legge den i en smal stripe.
 • Jo eldre du er, jo viktigere blir det at du plasserer blushen litt høyere, så du gir ansiktet et lite løft.
 • Unngå å legge blush nærmere nesen enn ca. to fingerbredder. En annen måte å måle på, er å se rett fram og bare legge blushen inn til under midten av pupillen.
 • Unngå å legge blush høyere opp enn ytre øyekrok.
 • Pass alltid på å duse kantene godt. Harde kanter og brå overganger ser både unaturlig og lite flatterende ut. Bruk en kabukikost eller en pudderkost til å mykne overgangene.
 • En kremblush kan se vel så naturlig ut som en pudderrouge. Har du ikke kremrouge kan du fint bruke en leppestift i en passende farge. De fleste sminkeprodukter har nemlig flere bruksområder.

  For flere tips om hvordan du legger rouge, kan du ta en kikk på denne saken.

  Finn riktig farge

  Fargemessig anbefaler hun stort sett rosa- eller beigetoner. Det trenger på ingen måte å være dramatisk, for mye av poenget er at rougen skal se mest mulig naturlig ut. Som om du har gått tur i god, frisk luft og fått god farge i kinnene.

  Føler du at du ser litt blass og gusten ut i de nydelige pastelltonene som allerede har funnet veien ut i butikken? Da er rouge et av triksene Silje Pedersen, moteredaktør i papirutgaven av KK, sverger til.

  Saken fortsetter under bildet


  BLIR NYE: TRINNY & SUSANNAH: Susannah Constantine forteller hvordan hun vil ha det til sminke- og hårteamet. Makeoverduoen kommer også til KK-dagen 16. mars. Mer info finner du nederst i artikkelen. Foto: Per Ervland
  BLIR NYE: TRINNY & SUSANNAH: Susannah Constantine forteller hvordan hun vil ha det til sminke- og hårteamet. Makeoverduoen kommer også til KK-dagen 16. mars. Mer info finner du nederst i artikkelen. Foto: Per Ervland Vis mer

  Trinny & Susannah på KK-dagen

  Makeover-duoen Trinny og Susannah kommer også på KK-dagen, som går av stabelen 16. mars.

  Fem heldige deltakere kan selv vinne en makeover med de britiske moteguruene.

  Les mer om KK-dagen og om hvordan du melder deg på i denne artikkelen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer