Solpudder

Slik legger du solpudder riktig

Mange gjør feil, ifølge makeupartisten.

SOLKYSSET HUD: Riktig bruk av solpudder gir den riktige gløden i vårmånedene. Foto: isadora.blogg.no
SOLKYSSET HUD: Riktig bruk av solpudder gir den riktige gløden i vårmånedene. Foto: isadora.blogg.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stem her!

Hvordan bruker du solpudder?

- En svært vanlig feil er å bruke for mye solpudder på feil plass. Det sier ansvarlig makeupartist for IsaDora, Stephan Øien (ekstern lenke), til KK.no.Mange bruker solpudder for å få en mer solbrun look. MEN du skal faktisk ikke bruke det i hele ansiktet. LES OGSÅ: Produktet som frisker opp vinterhuden på 1-2-3

- Ansiktet blir flatt

Solpudder bør kun brukes fra siden av pannen - i tinningsområdet - og ned mot kinnene, ifølge sminkeeksperten.- Du skal kun skyggelegge ytterkanten av ansiktet. Solpudder midt i panna er helt forferdelig, sier Øien. - Bruker du mye solpudder i hele ansiktet, vil du ikke bare få en unaturlig brunfarge. Ansiktet vil også se veldig flatt ut. De høyeste punktene i ansiktet ditt, som panne, nese, kinnbein bør være litt lysere, sier han og forklarer videre: - Se for deg ei rund kule. Den vil alltid være lysere på midten enn på sidene. Mørklegger du det lyse midpartiet, vil kulen se flat ut. Og det er dét mange gjør med ansiktet sitt. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Sjekk speilet

Ta deg derfor en titt i speilet før du legger solpudder neste gang, råder makeupartisten. - Solpudder skal kun legges der hvor man allerede har skygger i ansiktet fra før. De punktene som er nærmest speilet bør få være i fred – som nesebein, amorbuen, kinnbein og midten av pannen. Disse kan heller framheves med en highlighter, anbefaler Øien. - Litt glød og litt highlight ser veldig fresht ut.

Gå for glød, ikke glitter

En annen ting som kan være greit å huske på når det gjelder solpudder, er å unngå for mye skimmer. Glitter og skimmer framhever nemlig rynker og linjer. - Gå for et matt solpudder, ikke et med mye skimmer i. Da ser du ut som en diskokule, råder skjønnhetsjournalist i KK.no, Aina Kristiansen, i denne artikkelen. SE OGSÅ: Vi tester solpudderSolpudderet bør dessuten være ekstremt lett, styr unna de mørkeste nyansene, anbefaler skjønnhetsjournalist i magasinutgaven av KK, Tone Vid Skipá.- Det kan derfor være lurt å kjøpe et solpudder som er tofarget, da kan du blande det mørkere og lysere etter behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer