Kål

Slik lurer du mer kål inn i maten

Ekstremt næringsrikt og sunt.

SUNT: Kål er proppfullt av gode næringsstoffer som gir deg en rekke helsegevinster. Her får du tips til hvordan du kan bruke mer kål i matlagingen. Foto: Boggy - Fotolia
SUNT: Kål er proppfullt av gode næringsstoffer som gir deg en rekke helsegevinster. Her får du tips til hvordan du kan bruke mer kål i matlagingen. Foto: Boggy - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Noen grønnsaker er så proppfulle av gode næringsstoffer at vi absolutt bør spise mer av dem. Kål er definitivt en slik grønnsak.

Ikke bare er den rik på vitamin C og B-vitaminet folat, den er også kalorifattig og gir en rekke helsegevinster, som for eksempel å forebygge kreft.

Berit Nordstrand, overlege og forfatter av en rekke kostholdsbøker, anbefaler derfor at vi har mer kål i hverdagsmaten vår.

– Kål bidrar med en rekke smarte byggeklosser, den bidrar med fiber som styrker hjelpsomme bakterier i tarmen din, den demper betennelser og styrker immunforsvaret. Den er også full av plantestoff som både er gnistslokkere (antioksidanter) og som forebygger kreft, sier hun til KK.no.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha kål på menyen

Dampet kål er best mot kreft

Kål er ikke bare én grønnsak, det finnes en rekke ulike grønnsaker som går inn under kålfamilien. Og alle kan de bidra med gode næringsstoffer. 

– Forskjellige typer kål, som rødkål, hodekål, og savoykål, bidrar med ulike plantestoffer, eller glukosinolater. Varier derfor mellom forskjellige typer kål i hverdagen, sier Nordstrand. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer