Avokado

Slik modnes avocadoen kjappere

Kjøpt en umoden avocado? Lær deg trikset som gjør den spiseklar fort.

GODT OG METTENDE: Avocado er supergodt på brødskiva, i salaten eller som guacamoledipp til grønnsaker og tacoretter. Foto: Getty Images/iStockphoto
GODT OG METTENDE: Avocado er supergodt på brødskiva, i salaten eller som guacamoledipp til grønnsaker og tacoretter. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Avocado er en favoritt hos mange. Frukten (ja, det er en frukt), er full av antioksidanter, sunne umettede fettsyrer og er dessuten rik på fiber, noe som betyr at den metter godt.

Avocado høstes når den er umoden, og bruker omtrent 4-5 dager på å modne hvis den ligger i romtemperatur vekk fra sola.

LES OGSÅ: Slik gjør du tacoen sunnere

PRØV AVOCADO TIL FORRETT: En avocado fylt med reker, ruccola, majones og gulrot vil garantert bli en hit før hovedmåltidet.  Foto: Colourbox.com
PRØV AVOCADO TIL FORRETT: En avocado fylt med reker, ruccola, majones og gulrot vil garantert bli en hit før hovedmåltidet. Foto: Colourbox.com Vis mer

Når er den moden?

For å sjekke om avocadoen er spisemoden, kan du legge den i hånden og klemme lett.

Hvis avocadoen gir etter, er den moden. Hvis den er veldig myk, er den overmoden og ikke noe stas å spise. Er den hard, må den få noen dager på seg til å modnes.

Det er som regel slik at desto grønnere avocadoen er, desto mer umoden er den. Når den modnes vil den endre farge og bli mørkegrønn. Hvis skallet er mørkegrønt, ujevnt og matt, er avocadoen mest sannsynlig overmoden.

PS! Dersom du skjærer opp en avocado og oppdager at den ikke er helt spisemoden, drypper du litt sitronsaft på kjøttet, setter de to halvdelene sammen igjen, pakker den inn i plastfolie, og legger den i kjøleskapet.

Etter et par dager burde den være spiseklar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Avocado hjelper mot stressfølelse

Slik modner den kjapt

Dersom du ønsker å få avocadoen til å modnes raskere, er trikset å putte den i en papirpose sammen med et eple eller en banan.

Etter 2-3 dager vil fruktgassen ethylen, som finnes i eple og banan, ha gjort avocadoen myk og spiseklar. Papirposen gjør at gassen holder seg i lufta rundt avocadoen.

Du kan også pakke avocadoen og eplet/bananen inn i matpapir.

Slik lagres en moden avocado

Moden avocado bør oppbevares i kjøleskapet. Da holder den seg fint i 2-3 dager. Dersom du bare bruker halve avocadoen, kan du dryppe på sitronsaft på resten av den, pakke den inn i plastfolie, og legge den i kjøleskapet. Den holder seg da i 1-2 dager til.

LES OGSÅ: Du kaster vel ikke denne maten?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer