NULL SEX: Alkohol og sex går ikke nødvendigvis så godt sammen. Foto: djedzura - Fotolia
NULL SEX: Alkohol og sex går ikke nødvendigvis så godt sammen. Foto: djedzura - FotoliaVis mer

Orgasme

Slik ødelegger alkohol sexlivet

Det skaper ikke bare problemer for mannen.

Mange er klar over at alkohol kan gjøre det vanskelig for mannen å prestere i sengen.

Det som er mindre kjent, er at glassene med vin og champagne også har en innvirkning på kvinners sexliv.

Ifølge den kanadiske sex- og samlivsterapauten Petra Zebroff er det helt bestemte grunner som gjør at du for eksempel kan ha problemer med å oppnå orgasme.

LES OGSÅ: Åpent forhold, kan det funke?

VOND SEX: Alkohol kan føre til tørrhet i skjeden, noe som igjen kan gjøre et samleie smertefullt.  Foto: All Over Press
VOND SEX: Alkohol kan føre til tørrhet i skjeden, noe som igjen kan gjøre et samleie smertefullt. Foto: All Over Press Vis mer

Orgasme-trøbbel

Ifølge Huffington Post og det danske nettstedetQ.dk forteller Zebroff at det først og fremst er måten alkohol påvirker sentralnervesystemet på, som gjør sex vanskeligere når du har drukket.

Alkoholen demper ifølge sexterapeuten sensitiviteten, noe som gjør at det både kan være vanskeligere å bli opphisset og vanskeligere å oppnå orgasme.

Som KK.no tidligere har skrevet, viser en studie at en orgasme hjelper kvinner å stresse ned. Forskerne tror grunnen er at en orgasme fører til at det produseres større mengder av antistress-hormonet oxytocin i nervesystemet.

Petra Zebroff forteller at det også er slik at alkohol gjør at kroppen dehydreres. Det gjør at blodtilførselen forhindres og skjeden ikke blir tilstrekkelig fuktig.

Dette kan ifølge Norsk Helseinformatikk føre til at skjeden oppleves tørr og irritert.

LES OGSÅ: Mørketiden kan ødelegge for sexen

Problemer med ereksjonen

Har han du har sex med også drukket alkohol, er sjansen for at det blir en mislykket stund i sengen enda større.

Mange menn har opplevd at det er vanskelig å få - eller beholde - ereksjon etter å ha drukket alkohol.

For akkurat som hos kvinner, så er det også for menn slik at kroppen dehydreres av alkohol. Dette gjør at blodtilførselen til penis forhindres.

Dessuten er det ifølge Zebroff slik at alkohol gjør at kroppen produserer mer av hormonet angiotensin - et hormon som direkte er med på å hemme ereksjonen.

I tillegg blir også menns sentralnervesystem påvirket, og i likhet med kvinner kan også de oppleve at det er vanskeligere å bli opphisset.

Det er imidlertid aldri en regel uten unntak og det er heller ikke slik at alkohol er den største grunnen til at sexlivet blir dårligere:

– Den vanligste årsaken er psykologiske sperrer av forskjellige slag, som gjør at man ikke klarer å slappe av eller gå helt inn for det man holder på med, har Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi, tidligere fortalt til KK.no.

Og noen ganger kan det også være en fordel med et par glass:

– Alkohol har også den effekten at det kan være som et afrodisium, fordi det virker som sosial smøring og demper seksuelle hemninger, forklarer Zebroff.

LES OGSÅ: Ønsker du mer variasjon i sexlivet?

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: