<strong>DU HAR PLASS TIL JOGGESKOA OGSÅ:</strong> Du legger selv til rette for hvor sunn du kan være i ferien. Et par joggesko og et treningsmagasin kan være det som skal til for en sprek friuke.  Foto: Thinkstock
DU HAR PLASS TIL JOGGESKOA OGSÅ: Du legger selv til rette for hvor sunn du kan være i ferien. Et par joggesko og et treningsmagasin kan være det som skal til for en sprek friuke. Foto: Thinkstock Vis mer

Sommer

Slik pakker du for en sunnere sommerferie

Med de rette tingene i kofferten, er det lettere å holde kroppen ved like.

Publisert
Sist oppdatert
Du velger selv hvordan du skal tilbringe ferien, men allerede når du pakker kofferten kan du legge føringer for hvor sunn tiden borte fra skolebenk og jobb skal bli.

Mange av oss bruker nemlig ferien som unnskyldning til å overkompensere for en sunn hverdag. De gode vanene forsvinner med den første solnedgangen i paradis, for du har jo virkelig fortjent å ta ferie, tross alt.

Ja, man blir utrolig «snill» med seg selv om sommeren. Men pakker du kofferten smart, har du et mye bedre utgangspunkt for å huske noen av de gode forsettene.

For hvem vil vel komme hjem fra ferie slapp og misfornøyd med innsatsen, og kanskje med et par kilo ekstra?

Tina Haupert kvinnen bak bloggen «Carrots 'n' Cake» og skribent for Health.com putter dette i bagen når hun pakker for å dra på tur:

Vannflaske

Ett av de sunneste triksene er å drikke vann - fra egen, medbrakt flaske (for budsjettet er dette lurt, så sant vannet der du ferierer er rent). Du unngår dehydrering, og blir ikke så sulten og fysen mellom måltidene.

LES OGSÅ: Slik holder du formen i ferien

Sunn snacks

Pakk alltid med deg litt å bite på før du drar til flyplassen eller ut på seightseeing. Er du travel eller for opptatt med å suge til deg inntrykk, får du ikke spist. Da ender du kanskje ofte opp på en fastfood-restaurant, der du sluker maten fordi det er så lenge siden du har spist.

Pakk små poser med oppkuttet frukt fra buffeten, ha med deg en pose nøtter i kofferten og et par sunne energibarer.

Treningstøy

Selv om du ikke tror du får tid til å trene på ferie, bør du alltid pakke med deg joggesko og ditt beste treningstøy.

Plutselig byr det seg en sjanse - og du kan jogge i soloppgang eller svømme før frokost, gå kjempefort inn til by-sentrum for å kjøpe brød, eller velge å gå istedet for å kjøre bil dit du skal.

MP3-spiller

Alt går lettere med litt musikk i ørene. Har du tatt på joggeskoene, blir du ekstra glad hvis du kan kjøre fullt volum på den nye spillelista med fart i, spesielt designet for ferien.

Den kan du forøvrig ta med tilbake til Norge når du står på tredemølla i vinter, og drømme deg vekk til joggeturene langs støvete landeveier i Sør-Frankrike.

Treningsmagasiner

På ferie er det tid til å lese på solsenga, og leser du motiverende treningsmagasiner, vil det hjelpe deg med å moderere feriemodusen, få gode råd og kanskje et par tips til gode treningsøvelser du kan teste ut.

Multivitaminer

Nyt den gode maten på ferie, og ikke bry deg så mye over næringsstoffene du kanskje går glipp av. Men ta en multivitamin hver dag, så gjør du i alle fall noe godt for skrotten.

LES OGSÅ: Så fort kommer sommerkiloene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer