Kaffe

Slik påvirker kaffe kroppen

Se hva drikken gjør med hjertet, hukommelsen, leveren og huden din.

KAFFE: Med så mange kaffeelskere verden over, er det ikke så rart at det er blitt gjort så uendelig mange studier på drikken. Her kan du se noen av de positive effektene den har på kroppen din. Foto: Hoda Bogdan - Fotolia
KAFFE: Med så mange kaffeelskere verden over, er det ikke så rart at det er blitt gjort så uendelig mange studier på drikken. Her kan du se noen av de positive effektene den har på kroppen din. Foto: Hoda Bogdan - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det forskes mye på kaffe og hvordan det påvirker kroppen din.

Kanskje ikke så rart med tanke på hvor mye kaffe som blir konsumert verden over - vi nordmenn slurper i oss fire kopper i snitt hver dag.

Men hva gjør egentlig disse koppene med kroppen din?

De sorte dråpene får deg riktignok opp og ut av sengen hver morgen, men kaffe påvirker kroppen og helsen mye mer enn bare det - på en god måte!

LES OGSÅ: Mat som får deg til å stinke

Derfor er kaffe bra for helsen din

I Norge finnes det omkring 2,8 millioner kaffedrikkere.

Selv om det kan se ut til at stadig flere velger å gå for variantene som er blandet ut med melk, foretrekker de fleste kaffen helt svart - faktisk hele 73 prosent.

Dersom du lurer på om kaffekoppen gjør noe mer for kroppen din enn å få liv i det trøtte trynet på morgenkvisten, så sjekk dette:

HUKOMMELSE: Ifølge Prevention.com viser en fersk studie at bare to kopper med kaffe om dagen kan ha en positiv effekt på langtidshukommelsen din.

Tidligere studier har også vist at kaffe kan redusere risikoen for Alzheimers. Kvinner og menn som drakk tre til fire kopper kaffe om dagen reduserte risikoen med 65 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer