Sexlyst

Slik piffer dere opp sexlivet

Disse tipsene er garantert å krydre opp hverdagen.

PIFFE OPP SEXLIVET: I denne saken får du ekspertenes beste tips til hvordan du og partneren din kan piffe opp sexlivet deres.  Foto: Shutterstock / MJTH
PIFFE OPP SEXLIVET: I denne saken får du ekspertenes beste tips til hvordan du og partneren din kan piffe opp sexlivet deres. Foto: Shutterstock / MJTH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: La oss være helt ærlige: alle par trenger å piffe opp sexlivet sitt fra tid til annen – slik er det bare. 

Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å få piffen tilbake på soverommet. Vi har spurt to eksperter på feltet om de har noen gode tips å dele med oss. 

Men først, hvorfor er det så vanlig at piffen forsvinner?

LES OGSÅ: Fem ting som tenner kjæresten din

Føler seg ikke sett av partner 

Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver og driver privatpraksis, forteller at fenomenet er langt fra uvanlig. 

- Det første som skjer etter at man har vært forelsket og parforholdet går over i en mer dagligdags fase, er at hormonnivået, som i starten av forholdet gjorde sexlysten umettelig, går tilbake til et normalnivå

- For mange er det i tillegg vanskelig å balansere dagliglivets krav og forventninger sammen med det ideelle parforholdet. 

Når Aasland jobber med par og utfordringer knyttet til lyst, får hun ofte tilbakemelding på at en eller begge partene føler at de ikke lenger blir sett på samme måte som tidlig i forholdet.
 
- Det er å føle seg verdsatt, attraktiv og sexy ovenfor partner er superviktig for at lysten ikke skal forsvinne. Derfor må man være klar over at man skal gi til partner, hver eneste dag, og at man skal ta vare på seg selv.
 
- Et blunk, et spesielt blikk eller en fin tilbakemelding kan gjøre underverker for sexlysten. 

HAR IKKE SEX: Mange par mister sexlysten når forelskelsen går over og hverdagen slår inn.  Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
HAR IKKE SEX: Mange par mister sexlysten når forelskelsen går over og hverdagen slår inn. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer

LES OGSÅ: 3 ting du kan lære av «Fifty Shades»

Kan bli ødeleggende for forholdet 

Videre forteller mangel på fysisk kontakt og verbale tilbakemeldinger kan føre til at man mistrives i parforholdet.  

- Det kan føre til mistrivsel, stress og følelsen av å ikke strekke til, samtidig som man kan bli usikker på partners følelser. Man vil også gå glipp av hormoner som er bra for oss, som får oss til å føle oss vel og som bidrar til seksuell tenning og tilknytning til partner. 

Har du noen forslag til hva man kan gjøre for å få det gode sexlivet tilbake?
 
- Ja, det viktigste er at dere ikke stresser med at dere på død og liv skal ha sex – fokuser heller på å tilnærme deg partneren din. Ligg ved siden av hverandre på sofaen, hold hender, kyss, gi hverandre komplimenter og berør hverandre.

- Nedenfor har jeg laget en liste med noen andre gode forslag: 

  • Sett av tid til hverandre
  • Gjør noe sammen
  • Prøv sensitivitetstrening
  • Send hverandre koselige tekstmeldinger
VÆR INTIME: Eksperten forteller at det er viktig å være intime med hverandre - kyss, klem og berør.  Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
VÆR INTIME: Eksperten forteller at det er viktig å være intime med hverandre - kyss, klem og berør. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer


LES OGSÅ: Har du lite sexlyst?

Ikke være redd for å eksperimentere 

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, har også noen gode tips til hvordan dere kan piffe opp sexlivet igjen. 

EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad. Foto: Privat Vis mer

- Hva med å prøve noe nytt? Rollespill og kostymer er noe mange tenner på, mens andre igjen bryter ut i latter når de ser hverandre i utstyret. Begge deler kan være befriende og lekent. Det er uansett verdt et forsøk å eksperimentere litt.

- Rollespill er perfekt om man vil piffe opp sexlivet og krydre hverdagen. Man velger selv hvor langt man vil gå inn i rollen. For noen holder det å kle seg ut og fortsatt være seg selv, mens andre foretrekker å gjøre et lite rollespill og gå helt inn i rollen som for eksempel sykepleier, politi eller doktor - alt etter hvilken rolle dere har valgt.

Videre forteller hun at det også kan være en god idé å sette stemningen på soverommet med stearinlys og musikk. 

- Tenn flere stearinlys og sett de på trygge steder i rommet. Lysene lager dansende skygger over kroppene og gjør huden deres gyllen og full av glød. 

- Har dere en felles lidenskap for musikk vil det skape en pirrende stemning. Det er bevist at musikk spiller inn på humør og stemning hos lytterne, så velg musikken deres etter hva dere vil: deilig elskov eller raske rytmer, sier hun. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer