SMAKFULL FRISTELSE: Og granateple er absolutt JA-mat. Men kan du ikke teknikken er det et pes å komme til de røde smaksbombene. Foto: Africa Studio - Fotolia
SMAKFULL FRISTELSE: Og granateple er absolutt JA-mat. Men kan du ikke teknikken er det et pes å komme til de røde smaksbombene. Foto: Africa Studio - FotoliaVis mer

Granateple

Slik renser du granateplet uten søl

Aldri mer rød saft på klær og skjærebrett!

Granateplets fruktkjøtt er saftig og smakfullt, og supersunt. Det røde fruktkjøttet er fullt av antioksidanter og vitamin C og B6, og frøene er fiberrike. Når vi legger til at granateple faktisk beskytter mot usunt kosthold, er det ingenting å nøle med.

Granateple er supert å ha i müslifrokosten eller på havregrøten, blande inn i naturellyoghurten, eller bruke i salaten, eller faktisk også den asiatiske woken.

Får du først smaken på granateple, blir du en stor fan!

Renseslit?

Det som ikke er så trivelig med denne frukten er at den kan være vrien å rense. Og de røde fruktkjernene - som det kan være opp mot 800 av i én frukt - avgir en sterk rød farge som kan ødelegge klær og skjærebrett.

Heldigvis finnes det en enkel og grei måte å rense granateplet på, uten fare for søl.

Alt du trenger er en kniv, en bolle, og en stor tresleiv eller et annet redskap.

GRANATEPLE: Smakfullt og så supersunt. Du kan også få kjøpt granarplejuice eller ekstrakt.  Foto: Colourbox.com
GRANATEPLE: Smakfullt og så supersunt. Du kan også få kjøpt granarplejuice eller ekstrakt. Foto: Colourbox.com Vis mer

Slik går du fram:

  1. Skjær rundt granateplet på tvers. Du skal ikke skjære frukten tvers over, bare snitte i skallet og litt inn i det hvite kjernekjøttet (som smaker bittert og ikke skal spises).
  2. Bruk fingrene til å dra skallet forsiktig fra hverandre rundt snittet du har laget. Du skal bare løsne det litt, så ikke bruk for mye krefter.
  3. Nå bryter du de to halvdelene forsiktig fra hverandre med hendene. Fordelen med å gjøre dette framfor å skjære gjennom frukten, er at alle kjernene holder seg hele, og det blir null søl med fruktsaften.
  4. Ta en halvdel av gangen og hold den med fruktkjøttet vendt ned i en bolle. Ta så en tresleiv eller et annet redskap og slå på skallet. Da løsner fruktkjernene fra det hvite kjernekjøttet og faller ned i bollen.
  5. Voilá! Granateplet er klar til bruk. Fruktkjernene holder seg en ukes tid i kjøleskapet, men de mister mer og mer smak jo lenger de lagres.

PS! Fikk du likevel litt rød saft på hender eller skjærebrett, så gni det vekk med sitronsaft.

Se en video som viser teknikken under:


LES OGSÅ: Slik får du avocadoen til å modne

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: