EN SKYGGE: Du trenger faktisk bare én øyeskygge for å få til denne looken.  Foto: Astrid Waller
EN SKYGGE: Du trenger faktisk bare én øyeskygge for å få til denne looken. Foto: Astrid Waller Vis mer

øyenskygge

Slik rocker du opp øynene

Og alt du trenger er én øyeskygge.

Det er nærmest forbudt - i alle fall uhørt - at man bare kan bruke en eneste skygge på øyelokket når man skal sminke seg.

For er det noe «alle» makeup-artister prøver å banke inn i våre uproffesjonelle hoder, er det at vi alltid trenger minst to øyeskygger for å få et bra resultat.

Ja, utenom trenden med kremskyggen som herjet i sommer, og som fortsetter utover høsten. Da holder det med en nyanse som man lett kan justere fargen på-

LES OGSÅ: Denne looken går aldri ut på dato

LEKKERT: Det ser ut som om vi også har brukt highlighter, men det er faktisk bare glans fra modellens hud. Men du må gjerne bruke litt i øyekroken og under brynet hvis du vil!
LEKKERT: Det ser ut som om vi også har brukt highlighter, men det er faktisk bare glans fra modellens hud. Men du må gjerne bruke litt i øyekroken og under brynet hvis du vil! Vis mer

Velg riktig produkt

I høst har de internasjonale makeupartistene nok en gang forandret litt mening. Tendensen på catwalken var klar; det er helt lov å bare bruke én skygge, og stilen er ganske rocka.

Så hvordan kan du få mye ut av den ene skyggen?

For det første må skyggen ha mye pigmenter slik at du kan bruke den på dine premisser - ikke skyggens. Farger som koksgrått, mokka, flaskegrønt og kongeblått er ypperlige farger å bruke.

Klassisk soting av øynene er alltid en sikker teknikk, men du kan også prøve deg på røffere varianten som vi falt for - en utvidet liner, kun formet med koksgrå skygge.

LES OGSÅ: Snarveien til snerten midje

 Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer
EN SKYGGE: Du trenger faktisk bare én øyeskygge for å få til denne looken.  Foto: Astrid Waller
EN SKYGGE: Du trenger faktisk bare én øyeskygge for å få til denne looken. Foto: Astrid Waller Vis mer

Slik gjør du

For at sminken skal komme godt fram må huden rundt øynene være pen. Husk foundation, concealer og eventuelt highlighter.
Primer får skyggen til å sitte bedre på lokket.

Legg skyggen på nedre del av lokket. Gjør den ganske markert og avslutt skyggen i en spiss.

Legg også skyggen under øyet. Du kan gjerne dytte litt skygge på våtkanten for et mer intenst blikk.Sjekk KKs store årshoroskop!