Frisyretips

Slik ser du 10 år yngre ut

Gjør som disse kjendisene - skift frisyre og se mye yngre ut i en fei.

10 ÅR YNGRE: Elisabeth Banks ser straks mange år yngre ut med en mer naturlig hårfarge, ny skill og masse bevegelse Foto: All Over Press
10 ÅR YNGRE: Elisabeth Banks ser straks mange år yngre ut med en mer naturlig hårfarge, ny skill og masse bevegelse Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er slett ikke bare gode hudpleierutiner og kløktige sminketriks som kan få deg til å se både vakrere og yngre ut.

Riktig frisyre kan gjøre underverker og faktisk få deg til å se mange år yngre ut, skriver Allure.com.

Som KK.no har skrevet før: Sveisen kan gjøre deg fem år eldre.

Heldigvis kan du snu dette til din fordel - ved å finne frisyreendringen som kan få deg til å se minst fem år yngre ut. Se bare på disse kjendisene og hva de gjorde:FRA STRAMT TIL LØST: Scarlett Johansson. Foto: All Over Press
FRA STRAMT TIL LØST: Scarlett Johansson. Foto: All Over Press Vis mer
MER BEVEGELSE: Jessica Chastain. Foto: All Over Press
MER BEVEGELSE: Jessica Chastain. Foto: All Over Press Vis mer

TIPS 1: Lag bevegelse

Dropp stive oppsatser og stramme frisyrer som ikke rører seg i vinden. For mye hard tupering, kunstig volum og ivrig bruk av hårspray er drepen for et ungdommelig hår.

Gå heller for løse oppsatser eller løst hår med litt bevegelse eller myke krøller, slik Scarlett Johansson gjør her:

Scarlett Johanssons stramme retroruller er altfor stramme og får henne til å se eldre ut enn hun er.

En løsere, mer rufsete oppsats med mer naturlig tekstur ser både yngre og mer moderne ut. Prøv å krølle håret på toppen og sidene av hodet og rufs håret godt til med fingrene. Det skal ikke se ryddig ut, så dropp hårbørsten.

MER BEVEGELSE: Cameron Diaz.  Foto: All Over Press
MER BEVEGELSE: Cameron Diaz. Foto: All Over Press Vis mer
RIKTIG ALDER: Det blonde håret er mye mer tidsriktig for Kelly Osbourne. (Men dropp gjerne etterveksten!) Foto: All Over Press
RIKTIG ALDER: Det blonde håret er mye mer tidsriktig for Kelly Osbourne. (Men dropp gjerne etterveksten!) Foto: All Over Press Vis mer

TIPS 2: Gå for oppklipt

Blant annet ved å klippe opp håret. Når volumet av håret ligger nederst, trekkes nemlig ansiktstrekkene dine også nedover.

Få et ansiktsløft ved å klippe opp lengdene slik at volumet ligger høyere oppe – som Cameron Diaz:

Når Cameron Diaz drar sine blekede lokker stramt bakover, framheves hver eneste rynke. Hun ser kjapt yngre og mer tidsriktig ut med en myk, kort bob med bølger og sidelugg.

Få litt bøy på hårtuppene ved å føne det med en rundbørste. og husk: Naturbust er best for håret!

LES OGSÅ: Cameron er nesten ikke til å kjenne igjenNATURLIGE TONER: Julia Roberts.  Foto: All Over Press
NATURLIGE TONER: Julia Roberts. Foto: All Over Press Vis mer
MYKERE LUGG: Rashida Jones.  Foto: All Over Press
MYKERE LUGG: Rashida Jones. Foto: All Over Press Vis mer

TIPS 3: Velg en naturlig hårfarge

– Feil hårfarge stjeler all glød fra huden din, og du vil se sliten og dradd ut. Det kan få deg til å se 20 år eldre ut, sier frisør og fargeekspert Ann-Christin Nilsen til KK.no i en tidligere artikkel.

Det gjelder å finne en naturlig farge som er flatterende til din hudtone.

Når håret eldes, blir det porøst, mindre glansfullt og grått, og mange tyr til hårfarge. Men velg naturlige nyanser, og framkall ungdommelig glød ved hjelp av gode pleieprodukter for farget hår – begrens bruken av stylingprodukter og varmeredskaper.

Husk også at veldig mørke farger kan se harde ut og framheve rynker og fine linjer i huden.

Å bruke bare én farge på alt håret ser også unaturlig ut. Prøv heller noen lysere striper, særlig nær ansiktet. Både grunnfargen og stripene bør dog være av den naturlige varianten.MER MODERNE: Mena Suvari. Foto: All Over Press
MER MODERNE: Mena Suvari. Foto: All Over Press Vis mer
MYKERE: Carey Mulligan.  Foto: All Over Press
MYKERE: Carey Mulligan. Foto: All Over Press Vis mer

TIPS 4: Gå for myke former

Veldig stramme og seriøst stylete frisyrer kan fort få deg til å se både gammel og satt ut.

Prøv å unngå for mye hårspray – en frisyre som holder seg akkurat som før midt i en storm er nok i overkant stive. Slike frisyrer er dessuten veldig lite moderne, og det ser fort ut som du har beholdt frisyren du var så fornøyd med en eller annen gang på 80- eller 90-tallet.

Mena Suvaris altfor formelle rundbørstefønede sveis får henne til å se ut som en middelaldrende nyhetsoppleser fra en amerikansk nyhetskanal.

Suvari ser straks både yngre og mer leken ut med en litt lengre bob med mye tekstur og en lang sidelugg.

Carey Mulligans nesten vasskjemmede pixieklipp kan minne om Brigitte Nielsen – på den 80-tallsmåten du neppe er ute etter.

Med mer rufsete bølger og mer tekstur ser hun straks ut som hun er i 20-åra i 2012, ikke i 1982.

MYKERE LUGG: Rashida Jones.  Foto: All Over Press
MYKERE LUGG: Rashida Jones. Foto: All Over Press Vis mer

TIPS 5: Prøv en ny skill

Du trenger imidlertid ikke å finne fram saksen for å få en helt ny frisyre. Alt som skal til er kanskje å skifte hårskill.
En sideskill vil som regel være det mest flatterende alternativet, om du ikke er velsignet med et helt symmetrisk ansikt.

– Vi anbefaler alle å gå hjem og prøve forskjellige skiller foran speilet. Det tar deg noen minutter, men kan gjøre underverker, sa Trinny & Susannah på KK-dagen.

Du ser effekten på Elizabeth Banks på bildet helt øverst i saken. Den utdaterte klippen hjelper heller ikke, og lengden får håret hennes til å se tynnere ut.

Den lange bobben (eller «lobben», om du vil) ser mye bedre ut. Legg også merke til at Elizabeth Banks har flyttet skillen og fått massevis av tekstur inn i håret ved å klemme det mens det tørker. Resultatet er en avslappet stil og hår som ser tjukkere og fyldigere ut.

Du ser også effekten på Rashida Jones:

Pannelugg er absolutt en enkel og genial måte å bli ny på, men det må gjøres riktig. På det første bildet ser Rashida Jones eldre ut enn hun er fordi luggen er både for kort og dramatisk.

På bildet til høyre har Rashida flyttet skillen (noe som er et perfekt triks om du sliter med at luggen blir liggende veldig flat), men hun har også fått mer tekstur for en mykere, mindre dramatisk look. I tillegg er lengden mye riktigere.

Når luggen stopper mellom brynene og vippene, trekkes fokuset automatisk til øynene. Vel verdt å prøve!

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på KK.no, men har blitt funnet frem for å glede nye lesere.

DROPP OPPSATSEN: Hårlakkstiv oppsats gjør ikke Sarah Jessica Parker noen tjenester. Hun ser mye yngre ut med løst, velstelt hår. Foto: All Over Press
DROPP OPPSATSEN: Hårlakkstiv oppsats gjør ikke Sarah Jessica Parker noen tjenester. Hun ser mye yngre ut med løst, velstelt hår. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer