GOD TIL DET MESTE: Flere og flere av oss har tatt avokadoen til vårt hjerte. Men hvordan finner du egentlig den perfekte avokado? Foto: jn9999 - Fotolia
GOD TIL DET MESTE: Flere og flere av oss har tatt avokadoen til vårt hjerte. Men hvordan finner du egentlig den perfekte avokado? Foto: jn9999 - Fotolia Vis mer

Avokado

Slik ser du om avokadoen er moden

Et veldig enkelt og hendig triks!

Avokadoen har blitt mange nordmenns store tilbehørsfavoritt de siste årene. Det er ikke uten grunn!

Den saftige, grønne frukten (jepp, det er faktisk en frukt) inneholder riktignok en del fett og kalorier, men visste du at avokado er veldig bra for helsen din?

Avokado er nemlig proppfull av sunne næringsstoffer kroppen din trenger.

LES OGSÅ: Bytt ut smøret med avokado

Proppfull av vitaminer

Blant annet er den rik på kalium og B-, E-, K-, A- og C-vitaminer.

I tillegg inneholder frukten kolesterolsenkende stoffer og antioksidanter som er spesielt bra for nervesystemet.

Avokado er også proppfull av fiber, som kan komme godt med. Særlig når Helsedirektoratet anbefaler at den daglige dosen skal være på mellom 25 til 35 gram fiber.

Som om ikke dette var nok - avokado hjelper også på å få bukt med småspising! 

Avokadoen er altså et supert valg i grønnsaksdisken, smør den på skiva, putt den i salaten, spis den som dipp, eller naturell med litt salt.

LES OGSÅ: Lei av at avokadoen blir brun?

OVERMODEN OG PERFEKT: Her ser du forskjellen! Fjern stilken, og vær sikker på at du får med deg en perfekt avokado hjem fra butikken.  Foto: Line Omland Eilevstjønn
OVERMODEN OG PERFEKT: Her ser du forskjellen! Fjern stilken, og vær sikker på at du får med deg en perfekt avokado hjem fra butikken. Foto: Line Omland Eilevstjønn Vis mer

Slik finner du perfekt modnet avokado

Noe som kan være litt vanskelig, er å velge rett avokado på butikken. Ofte føles avokadoen helt fin, men så viser den seg å være brun og altfor myk hjemme på kjøkkenbenken. Det er kjipt, det! 

Et veldig enkelt triks kan hjelpe deg med å være sikker på valget ditt.

Alt du trenger å gjøre, er å forsiktig fjerne stilken, for å se under. Hvis hullet der hvor stilken satt er grønt, er avokadoen perfekt! Da får du en flott avokado som lett kan skjæres opp.

Skjær forsiktig ned til du møter steinen, før du drar den enkelt fra hverandre med hendene. Stenen skal heller ikke sitte fast i disse avokadoene, noe som gjør hele skjæreopplevelsen en god del lettere. 

Dersom det er brunt der hvor stilken satt, bør du legge den tilbake. Da er den overmoden og altfor myk for de flestes smak. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: