Trening

Slik ser du om du trenger nye joggesko

Her er slitasjetegnene du bør være obs på.

Publisert
Sist oppdatert

Er det på tide med nye joggesko?

For de aller fleste vil nok svaret være ja. Hvis du er en aktiv løper, bør nemlig skoene dine byttes ut etter mellom seks måneder og ett år.

Men siden det er vanskelig å finne gode joggesko - og ikke minst at de koster en del, har de fleste skoene sine mye lenger. 

Ikke minst kan ordet «aktiv løper» virke forvirrende. For dersom du bare løper litt en gang i blant, er det vel ikke noe i veien ved å bruke joggeskoene du kjøpte i 2008? Feil.

Alle må bytte ut joggeskoene etter en stund, og her kan du se om det gjelder deg!

LES OGSÅ: Gjett hvor mye du svetter her!

Finn ut om dempingen er like bra

- Det aller første du bør se på er sålene dine - hvor slitt er de? sier Soheil Alexis Halmstrand, kategorisjef for skoavdelingen hos Sport 1.

Er de veldig slitt, er det en indikasjon på at det er på tide å skaffe seg nye.

Dersom du har stor slitasje på enkelte områder av sålen, er ikke dette nødvendigvis et tegn på at skoene er slitt ut, men at du belaster foten mer enkelte steder og derfor kan ha behov for litt annerledes støtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer