Løgner

Slik ser du om noen lyver

Vi er flinkere til å lyve med ord enn med kroppsspråket.

OBSERVANT: Det er slett ikke så enkelt å oppdage løgn. Men vet du hva du skal se etter er du et godt stykke på vei. Foto: (c) Wavebreakmedia LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press
OBSERVANT: Det er slett ikke så enkelt å oppdage løgn. Men vet du hva du skal se etter er du et godt stykke på vei. Foto: (c) Wavebreakmedia LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du anser kanskje deg selv som en ærlig person. Men sannheten er at vi alle lyver. Hver dag.

Som regel er dette snakk om hvite løgner, eller det kan være at vi overdriver en historie for å gjøre den mer spennende.

Slike løgner er ofte helt uskyldige, og fungerer på sett og vis som sosial smøring. Men noen ganger hender det at vi vikler oss inn i litt større og verre usannheter. 

Og siden ingen av oss liker å bli bedratt eller ført bak lyset, er det ofte disse løgnene vi ønsker å avsløre. Men er det egentlig mulig?

LES OGSÅ: Derfor klarer de å lyve om utroskap

Viser lettelse

Hvor gode vi er til å slippe unna med løgnene kommer litt an på hvor god fantasi vi har, men også selvkontrollen er viktig. For ifølge forfatter av boken «Kroppsspråkets makt», Live Bressendorf Lindseth, som er et av landets fremste eksperter på kroppsspråk, sender vi i utgangspunktet ut en rekke signaler når vi lyver.

– De fleste blir nervøse når de skal fortelle en løgn, fordi det er ubehagelig å lyve. Og denne nervøsiteten kan gjøre at vi ikke har like god kontroll over kroppen, og vi derfor lekker ut ulike signaler, sier hun til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer