Underliv

Slik ser ekte kvinner ut nedentil

Gynekolog og overlege ville vise hvordan vi egentlig ser ut der nede.

INTIMKIRURGI: Stadig flere kvinner ønsker å fikse på underlivet. Det ble inspirasjonen til den danske studien. Foto: All Over Press
INTIMKIRURGI: Stadig flere kvinner ønsker å fikse på underlivet. Det ble inspirasjonen til den danske studien. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har en ny type kosmetisk kirurgi fått oppmerksomhet. 

Klinikkene kaller det intimkirurgi og felles for inngrepene er at de gjøres på den aller helligste delen av kroppen, nemlig underlivet. 

Stadig flere kvinner ønsker nå blant annet å få redusert størrelsen på de indre kjønnsleppene – mange på grunn av komplekser for at de synes.

LES OGSÅ: Får utført kosmetisk kirurgi utenlands

Fotograferte flere hundre underliv

Dette fenomenet har fått en dansk gynekolog og overlege til å utføre et interessant prosjekt.

Annemette Lykkebo fra Kolding sykehus i Danmark ville finne ut hvor mange kvinner som faktisk har synlige indre kjønnslepper.

I forbindelse med gynekologiske undersøkelser på det danske sykehuset, har 250 kvinner samtykket til at deres kjønnslepper er blitt målt og fotografert.

Bildene er også blitt publisert i den danske boken «Kvinde kend din krop».

Formålet med undersøkelsen har ifølge overlegen vært å veilede og opplyse kvinner som tror de ser unormale ut nedentil.

- I min undersøkelse hadde 45 prosent skjulte kjønnslepper, mens 55 prosent hadde synlige. Så det vanligste er at kjønnsleppene synes, sier hun.

I Norge vet vi at kosmetisk kirurgi er en næring i sterk vekst, og at stadig flere norske kvinner pynter på utseende.

Gode tall og studier på hvor mange som foretar kjønnsleppereduksjon, mangler imidlertid.

LES OGSÅ: Disse kvinnene tar silikon

Intimbarbering får skylden

HELT NATURLIG: Dette er noen av bildene som er ment å hjelpe kvinner bedre å forstå hvordan ekte underliv ser ut. Foto: «Kvinde kend din krop»
HELT NATURLIG: Dette er noen av bildene som er ment å hjelpe kvinner bedre å forstå hvordan ekte underliv ser ut. Foto: «Kvinde kend din krop» Vis mer

At interessen for intimkirurgi er klart økende, kan lege og sexolog Kjell-Olav Svendsen ved Frogner Helsesenter i Oslo slå fast.

Det er imidlertid en tendens han liker dårlig.

- Jeg er svært skeptisk til at friske, velskapte jenter ønsker å pynte på utseendet av de ytre kjønnsorganene. De har en rik nerve- og blodforsyning som kan bli forstyrret, noe som igjen kan medføre seksuelle problemer som smerter ved samleie, infeksjoner, arrvevssmerter og forandret følsomhet, forteller han til KK.

Da Carrie Bradshaw fikk en brasiliansk voksbehandling i «Sex and the City», satte det for alvor fart på trenden med intimbarbering.

Den nakne «looken» er ifølge Annemette Lykkebo en av grunnene til at legene de senere årene har fått flere besøk fra kvinner som tror de er unormale.

For når håret er borte, kan man lettere se hvordan man ser ut.

- Dessuten lever vi i en tid hvor det er ufattelig mange drømmebilder i mediene som viser oss hvordan en perfekt kropp skal se ut, kommenterer framtidsforsker Anne-Marie Dahl.

LES OGSÅ: Stadig flere menn opererer bort dette

Tror trenden fortsetter

Annemette Lykkebo understreker at enkelte kvinner faktisk trenger å redusere størrelsen på de indre kjønnsleppene, men at det utgjør fåtallet.

De 250 kvinnene som i studien ble målt og fotografert, var i alderen 18 til 50 år.

Den gjennomsnittlige størrelsen på de indre kjønnsleppene viste seg å være 15,6 millimeter.

Føler du at du ser "unormal" ut der nede? (Avsluttet)

Lykkebo forteller at flere kvinner hun har snakket med har skiftet mening om intimkirurgi, etter at de har sett bildene som viser hvor forskjellige kvinnene i undersøkelsen så ut.

Framtidsforsker Dahl har likevel denne spådommen:

- Jeg tror trenden med kjønnsleppereduksjoner kommer til å øke. Det kan godt hende det på et tidspunkt kommer en mottrend, men i øyeblikket tilstreber vi fortsatt kunstig perfeksjon.

Denne artikkelen er opprinnelig publisert i KK, utgave nummer 05/2014.

Tekst: Rikke Lund

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer