PROFFENES BESTE TIPS: Gi limet nok tid til å bli skikkelig klebrig, så blir det mye enklere å sette på falske vipper.  Foto: Getty Images/Pixland
PROFFENES BESTE TIPS: Gi limet nok tid til å bli skikkelig klebrig, så blir det mye enklere å sette på falske vipper. Foto: Getty Images/Pixland Vis mer

øyevipper

Slik setter du på falske vipper

Et par falske øyevipper gjør deg festklar på 1-2-3. Her er trikset som funker hver gang.

Bøy dine egne vipper

Hvis du har veldig rette øyevipper, bør du bøye dem med en vippetang før du tar på de falske vippene, ellers vil ikke de to blandes sammen like pent. To par sprikende vipper er neppe den looken du er ute etter.

Sliter du med å få bøy på vippene? Det finnes håp! Les denne saken for de beste tipsene.

Start med mascara og eyeliner

En del vipper kommer med en klar stripe til å lime mot øyelokket, mens andre har en svart, litt tykkere stripe. For at denne stripa ikke skal synes til slutt, lønner det seg ofte å kombinere falske vipper med en eyeliner.

LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gang

Den trenger ikke å være ekstrem, men en tynn stripe med eyeliner helt inntil vipperota vil bidra til å skjule sømmen på vippene.

Du kan velge om du tar på mascara på dine egne vipper før eller etter du tar på de falske vippene.

Ønsker du en mest mulig naturlig look, kan det uansett lønne seg å føre de naturlige vippene sammen med de falske ved å påføre et lag mascara etter at vippelimet har tørket skikkelig.

Limet er nøkkelen

Ta øyevippene ut fra esken med en pinsett og hold dem med pinsetten mens du tar på en tynn stripe lim. Du trenger veldig lite lim, men litt mer på endene enn på resten av stripa.

De fleste makeupartister sverger til Duo-lim, et lateksbasert lim som er trygt å bruke nær øynene. Det er lett å bruke og lett å fjerne, og relativt skånsomt mot øynene.

Mange typer vipper kommer med eget lim, men proffene anbefaler deg å kaste disse og bruke Duo.

Så kommer selve nøkkelen til suksess: La limet tørke!

Det skal ikke bli helt tørt, men klissete, så la det tørke i 15-30 sekunder. Prøver du å sette på vippene før limet har fått bli skikkelig klebrig, vil det være mye vanskeligere å få vippene til å sitte.

Start i midten

Bruk så pinsetten til å ankre vippene helt inntil vipperøttene dine. Se ned mens du plasserer midten av vippen midt på din egen vippekant.

Så kan du bruke pinsetten til å plassere ytre og indre del av vippene. Press forsiktig mot øyelokket, slik at limet får sjansen til å klebe seg fast.

Bruk bakenden av vippene eller fingrene til å presse vippekanten med lim mot øyelokket mens du lar limet tørke. Pass ekstra godt på at endene setter seg på riktig sted så du ikke får gliper.

For å «gifte» vippene med dine ekte, kan du klemme dem sammen med fingrene eller påføre mascara.

Lær fra eksperten

Makeupartist Nicola Chapman, som blant annet har lagt YouTube-supersuksessen Pixiwoo sammen med sin eldre søster Samantha, har laget en video med steg-for-steg-instruksjoner for å lære deg hvordan du setter på falske øyevipper.

SE VIDEOEN HER:


Saken fortsetter under videoenSlik fjerner du dem

Overbruk og feil fjerning av falske øyevipper kan skade dine egne vipper, så lær deg hvordan du setter dem på og fjerner dem riktig.

Det tar 100 dager før vipper vokser ut igjen, nemlig.

  • Påføring: Lim vippene til vippekanten, ikke til dine egne vipper.
  • Fjerning: Dynk to bomullsdotter med en god sminkefjerner som fjerner vannfast sminke. Press disse forsiktig mot øynene og hold dem der 15-30 sekunder, så sminken og limet får sjansen til å løse seg opp. Dra så vippene forsiktig av, gjerne med en pinsett. Fjern limrester med mer sminkefjerner og en Q-tip.
  • Unngå fristelsen: Ikke riv av vippene uten å bruke en sminke- eller vippefjerner.

Husk at vipper kan brukes om igjen flere ganger, bare du tar vare på dem. Legg dem i et eggeglass med sminkefjerner i noen sekunder og rengjør dem godt, så kan du bruke dem igjen på neste fest. Dette forutsetter at du ikke bruker mascara på dem – da blir de fort stygge av rengjøringen.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: