Helse & Livsstil

Slik skal en bra mann være

10 minimumskrav til en god partner.

Publisert
Sist oppdatert
Hvor mange ganger har du ikke møtt han som framsto som drømmeprinsen, men som sakte men sikkert forvandlet seg til en frosk?
Det er grenser for hvor mange frosker du skal behøve å kysse.
 • Ta testen: Hva slags type mann er han?

 • Den amerikanske psykologen og familieterapeuten Bethany A. Marshall har skrevet boka Deal Breakers. Den handler om partnervalg og hvorvidt, og hvordan, du bør satse på et forhold.

  Her er Marshalls liste over ti grunnleggende krav du bør kunne stille til en mann:

  1. Han vil ha deg
  Allerede fra starten av bør du oppleve at han vil ha deg. Du kan merke det på måten han ser på deg, på måten han tar på deg, på komplimenter han gir deg, og at han er oppmerksom på detaljer ved deg. Etter hvert som forholdet utvikler seg, blir dette understøttet av at han tenker langsiktig når det gjelder dere to, og av at han viser vilje til å legge planer for dere framover.
 • Dette er hans drømmedame

 • 2. Han har lykkes med noe
  Ingen kan lykkes med alt. Men dersom han ikke har fått til noe av det han har satt seg fore i livet, bør du tenke deg om før du blir sammen med ham. Når han ikke klarer å fullføre noe som helst på andre plan, er risikoen stor for at han heller ikke har det som trengs for å bidra til et godt parforhold.
 • Ta testen: Er han noe å samle på?

 • 3. Han gjør som han sier
  Han planlegger ikke noe han ikke har intensjoner om å følge opp. Og han sier i hvert fall ikke at jeg vet ikke om jeg ønsker et forhold, og likevel fortsetter å ringe deg og vil ligge med deg. Han sender ikke sms-er som det er vanskelig å bli klok på.

  En bra mann sier det han mener og mener det han sier. Det finnes selvfølgelig ingen garanti for at et forhold vil lykkes, men en klar forutsetning for å lykkes er at begge er tydelige på at de ønsker å satse, og oppfører seg deretter.
 • Så primitive er vi på sjekker'n

 • 4. Han verdsetter deg
  Viser han at han setter pris på deg og det positive du gjør for ham? Gir han deg små tegn på at du er verdsatt? Det kan være så enkelt som at han husker hvilken drink du liker best når dere er ute. Tenk over om du opplever at det han gir deg og gjør for deg er like menings- og verdifullt som det du gir og gjør for ham.

  Dersom du holder av lørdagskvelden til ham, vil han da bidra til å gjøre det til en fin kveld? Kommer han og henter deg dersom du får biltrøbbel? Vil han hjelpe deg om du får et problem?

  Et sunt forhold er basert på å gi og ta, og at man til enhver tid ønsker å gjøre det beste for partneren. Er du usikker på om det er hva han ønsker, er han kanskje ikke mannen for deg.
 • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?

 • 5. Han er ingen kamelon
  En bra mann har gode venner, og du liker den han er når han er sammen med dem. Han skifter ikke personlighet avhengig av omstendighetene.

  Du må kunne føle deg trygg på at mannen du er sammen med er den samme, enten han er på jobb, på fest, på besøk hos foreldrene dine eller hjemme sammen med deg. Han forvandler seg ikke til en annen straks han er ute av syne. Opplever du det kan du ikke regne med at han er til å stole på.

  6. Han ser deg slik du er
  Selv midt i en krangel klarer han å se både det som er bra og det som er mindre bra med deg. Han går ikke rundt og er langsint eller surmuler etterpå, og straffer deg ikke for at du tar opp ting som er vanskelige. Han er i stand til å gå videre også etter en heftig diskusjon, fordi han er glad i deg og tross alt synes du er et godt menneske.
 • Slik vil han kle deg

 • 7. Han liker deg som du er
  Han skifter ikke mening om deg selv om du har en dårlig dag, eller sier noe han ikke liker. Han skjønner at forbigående dårlig humør eller en ubetenksom replikk ikke endrer kjernen av den du er.

  Vær oppmerksom dersom du erfarer at hans oppfatning av deg endrer seg hver gang du gjør noe som avviker fra hans forventninger av deg. Eksempelvis om han unnlater å holde deg i hånden på gata om du kler deg på en bestemt måte, eller at han slutter å ha sex med deg om du legger på deg.

  Dersom du føler at du må undertrykke eller overdrive deler av din personlighet for at han skal være fornøyd, er risikoen helt klart til stede for at han aldri fullt og helt vil sette pris på deg som du er. I et sunt forhold skal du kunne slappe av og være deg selv, uten å frykte for at kjæresten slutter å være glad i deg av den grunn.
 • Ni av ti menn vil date en alenemor

 • 8. Han har en læringskurve
  Å be ham endre personlighet er et helt absurd krav, men det er mulig for alle å endre måten vi gjør ting på.

  Dersom du fremmer et ønske om noe som angår forholdet, eller ber ham slutte å gjøre noe du finner ubehagelig, vil han vurdere å forandre sin atferd for din og forholdets skyld. Vær bare sikker på at det du ber om er innen rimelighetens grenser.
 • Slik bevarer du kjærligheten

 • 9. Han tar tak i egne problemer
  Om han har et problem vil han sørge for å løse det på best mulig måte, og oppsøke den ekspertisen som trengs for å få det til. Det skal ikke være ditt ansvar å påpeke at noe bør gjøres, og heller ikke ditt ansvar å få det gjort. En oppegående og selvstendig mann ser selv sine egne behov.

  10. Han prøver ikke å få makt over deg
  Han spiller ikke på din usikkerhet eller prøver å gjøre deg usikker. Han lar deg ikke sveve i uvisshet om hvor dere to står bare for å markere seg.

  Han lar ikke hjernen din jobbe på høygir over forholdet deres, slik at du føler du må ta noen dager borte fra ham for å gjenvinne oversikten og kontrollen over deg selv.

  Han bruker ikke de områder i livet han har lykkes på til å få deg til å føle deg mindre.
  Han er villlig til å lytte til deg og komme dine behov i møte. Det er en selvfølge for ham at beslutninger som angår forholdet tas i fellesskap. Han ønsker ikke å bestemme over deg, for han stoler på at du ivaretar deg selv og forholdet på best mulig måte. Han stoler på at han er elsket, selv om han ikke har kontrollen på alt.

  LES OGSÅ:
 • 50 feil menn gjør i senga
 • 50 feil kvinner gjør i senga

 • Han planlegger ikke noe han ikke har intensjoner om å følge opp.
  Han planlegger ikke noe han ikke har intensjoner om å følge opp. Vis mer
  Tenk over om du opplever at det han gir deg og gjør for deg er like menings- og verdifullt som det du gir og gjør for ham.
  Tenk over om du opplever at det han gir deg og gjør for deg er like menings- og verdifullt som det du gir og gjør for ham. Vis mer
  En bra mann har gode venner, og du liker den han er når han er sammen med dem. Han skifter ikke personlighet avhengig av omstendighetene.
  En bra mann har gode venner, og du liker den han er når han er sammen med dem. Han skifter ikke personlighet avhengig av omstendighetene. Vis mer
  Han skifter ikke mening om deg selv om du har en dårlig dag eller sier noe han ikke liker.
  Han skifter ikke mening om deg selv om du har en dårlig dag eller sier noe han ikke liker. Vis mer
  Dersom du fremmer et ønske om noe som angår forholdet eller ber ham slutte å gjøre noe du finner ubehagelig, vil han vurdere å forandre sin atferd for din og forholdets skyld.
  Dersom du fremmer et ønske om noe som angår forholdet eller ber ham slutte å gjøre noe du finner ubehagelig, vil han vurdere å forandre sin atferd for din og forholdets skyld. Vis mer
  Han spiller ikke på din usikkerhet eller prøver å gjøre deg usikker.
  Han spiller ikke på din usikkerhet eller prøver å gjøre deg usikker. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer