HÅRETE TRENDER: Sideskill, fletter, løse oppsatser og våtlook er noen av hårtrendene for 2012. Se flere lenger ned i saken.  Foto: All Over Press
HÅRETE TRENDER: Sideskill, fletter, løse oppsatser og våtlook er noen av hårtrendene for 2012. Se flere lenger ned i saken. Foto: All Over Press Vis mer

Hår

Slik skal håret være i år

Vi gir deg frisyrene, fargene og teksturene som gjelder i 2012. Hva er din favoritt?

Publisert
– Trendene fra catwalken er superfeminine i år, og det samme gjelder for håret, sier André Auster, art director hos Auster Salon & Academy (ekstern lenke).

KK.no har snakket med ham om hvilke frisyrer, teksturer, oppsatser og farger han har tro på i 2012. Slik oppsummerer han trendene:

– Det er en naturlig eleganse over det hele i form av hestehaler som ligger helt polert, fletter, langt og glamorøst hår, sideskiller, og jeg ser også en tendens til lengre bobfrisyrer, noe vi gjør mye av om dagen.

2012-favorittene

– Jeg tror alle stilene jeg har nevnt over vil bli brukt i Norge. Sideskillen er helt klart en av de største trendene. Felles for det vi så på catwalken i høst, er noe strammere linjer enn det som har dominert trendbildet i den siste tiden.

Tone Vid Skipá, skjønnhetsansvarlig i papirutgaven av KK, har også plukket ut noen favorittfrisyrer for det kommende året i KK nummer 4.

Til sammen har de kommet med en oversikt som sikrer deg inspirasjon til fabelaktig og trendy hår hele året.

GLAMORØSE BØLGER: Som hos Ferragamo. Foto: All Over Press
GLAMORØSE BØLGER: Som hos Ferragamo. Foto: All Over Press Vis mer

GlambølgerBruk en rettetang eller en krølltang med stor diameter og lag myke bølger. Så velger du selv om du vil la krøllene være mer definerte eller børste dem ut, om du vil ha håret løst eller la det henge ned, gjerne på den ene siden.

– Det store, glamorøse håret ser vi også mye av hos de store motehusene, og dette er jo en tidløs trend som vil holde seg fremover, sier André Auster.

– Det er også en stil som kan brukes på alt fra boblengder til langt hår. I gatebildet vil vi nok se denne stilen som litt mer «scruffy» i looken, ikke så perfekt gjort, sier han.

Gjør som hos Ferragamo: Legg alt håret over på den ene siden og kombiner med en fargerik øredobb.

Gjør som hos Aigner: Sett opp håret og la noen krøller henge løst på den ene siden.

KORT OG BLANKT: Som hos Hermès. Foto: All Over Press
KORT OG BLANKT: Som hos Hermès. Foto: All Over Press Vis mer

Kort og blanktHvis du vil prøve en supersexy, blank, kort, mørk frisyre, bør du investere i en føner og en god naturbørste for å gi håret den perfekte formen og blanke finishen.

Gjør som hos Moschino: Gå for en tung glatt lugg.

Gjør som hos Hermès: Velg en ultrakort look for det nye året.

SVINEKAM: Som hos Cavalli og Louis Vuitton. Foto: All Over Press
SVINEKAM: Som hos Cavalli og Louis Vuitton. Foto: All Over Press Vis mer

SvinekamDen tradisjonelt stive og formelle oppsatsen får en litt mer rocka lillesøster i år. Nå skal svinekammen nemlig være rufsete.

– Dette fungerer bra på langt hår, enten det er bølgete eller rett, forklarer André Auster.

– Varianten vi ser fra catwalken nå er veldig glamorøs og romantisk med en
«beachy» tekstur. Jeg tenker denne vi fungere bra til vår/sommer 2012.

Gjør som hos Louis Vuitton: Pynt opp den «tilfeldige» og romantiske frisyren med et hårbånd i strass.

Gjør som hos Cavalli: La svinekammen være løs, rufsete og avslappet.

DYP SIDESKILL: Som hos Anna Sui, Prada og Ferragamo. Foto: All Over Press
DYP SIDESKILL: Som hos Anna Sui, Prada og Ferragamo. Foto: All Over Press Vis mer

SideskillEn dyp sideskill inspirert av 40-tallet gir deg mange muligheter: Gå for elegante bølger, fletter, tvinninger eller bare la håret falle fritt.

– Sideskillen kan brukes på flere forskjellige måter, for eksempel i oppsetninger, wetlook, volumiøst hår eller i hestehaler, sier André Auster.

– Det vi har sett nå fra catwalken er at sideskillene har vært mer overdrevne og stramme. Men uansett så mener jeg det er helt opp til deg hvilken look du ønsker å gå for, sier han.

Looken er løs og naturlig, og ser tilfeldig ut, men likevel elegant med litt struktur og en veldig lav sideskill, som nesten skaper en lugg. Det er som om kolleksjonen er inspirert av Mod stilen og Twiggy på slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet.

Gjør som hos Rykiel: Velg en elegant 40-tallsfrisyre.

Gjør som hos Prada: Kombiner en kort frisyre med en dyp sideskill.

Gjør som hos Baum und Pferdgarten: Gå for en løs, naturlig og tilsynelatende tilfeldig look. Looken er inspirert av Mod-stilen og Twiggy på slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet, og den superlave sideskillen skaper nesten en lugg.

Bob

Helt siden kvinner begynte å klippe av seg håret på 1920-tallet, har denne frisyren holdt stand. I fjor var den gjerne litt lengre i formen og ofte kombinert med rett, tung lugg.

– Boben har vi også sett en stund nå med litt mer lengde, ikke så stram. Den er blitt softere og mer sexy. Håret er fønet med volum produkter og rundbørste for å få den mer avrundet i kantene, sier André Auster.

– Den er veldig kul å kombinere med en tung sideskill. Håret skal se sunt ut! sier han.

Eller du kan gjøre som Cameron Diaz og gå for en kort bob med bølger eller krøller.

STRAMT OG GLATT: Som hos Mouret og Rucci. Foto: All Over Press
STRAMT OG GLATT: Som hos Mouret og Rucci. Foto: All Over Press Vis mer

Glatt og stramtDet mest anvendelige er å feste håret i en stram knute eller hestehale, men for den virkelig vågale er det wetlook og løst hår som gjelder i år.

Gjør som hos Rucci: Prøv en glatt knute som nesten kan kvalifisere som romantisk.

Gjør som hos Mouret: Gå for en kombinasjon av klassisk og tøft ved å la lengdene henge løst, mens fronten er våtkjemmet rett bakover.

RUFSETE: Som hos Luca Luca og Moschino. Foto: All Over Press
RUFSETE: Som hos Luca Luca og Moschino. Foto: All Over Press Vis mer

RufseteDet er på ingen måte feil at den bustete sovesveisen er inn igjen. Bare å gni litt paste i håndflatene, rufse og glatte håret i noen sekunder og tusle ut døra uten å bry seg om dårlige hårdager.

Gjør som hos Luca Luca: La de naturlige bølgene og tilfeldige fallet gjøre hele jobben selv.

LAV HESTEHALE: Som hos Pucci, Victor & Rolf og Valentino. Foto: All Over Press
LAV HESTEHALE: Som hos Pucci, Victor & Rolf og Valentino. Foto: All Over Press Vis mer

Lav hestehaleJa, vi snakker ikke bare lav, men ultralav. Det er såvidt strikken henger igjen i tuppene – noe som skaper en kul og avslappet stil. Ekstra stilig blir det med et tørkle eller lett skjerf knyttet rundt strikken.

Gjør som hos Pucci: La eventuelt fall eller bølger falle naturlig, fest det med en strikk i lengdene og knyt et søtt skjerf rundt strikken.

Gjør som hos Victor & Rolf: La tupéringskammen og hårsprayen gi deg volum og tekstur, som så samles i en ultralav hestehale og knyt en søt, liten sløyfe rundt strikken.

LØSE OPPSATSER: Som hos Marni og Dolce & Gabbana. Foto: All Over Press
LØSE OPPSATSER: Som hos Marni og Dolce & Gabbana. Foto: All Over Press Vis mer

Løst oppsattDette er en perfekt løsning når du vil gi håret en ekstra dag uten å slite det med hårvask. Bruk en tørrsjampo eller litt hårpudder i håret, og vips, sexy og stilig til både hverdag og fest. Fest det opp med noen hårnåler eller spenner for en avslappet look i en fei.

Gjør som hos Dolce & Gabbana: La løshårene ligge løst og mykt rundt hodet for litt volum og fest håret i nakken.

Gjør som hos Marni: Fest håret løst og lavt, så kommer også øredobbene til sin rett.

FLETTEDILLA: Som hos Moschino og Valentino. Foto: All Over Press
FLETTEDILLA: Som hos Moschino og Valentino. Foto: All Over Press Vis mer

FletterVi har hatt flettedilla en stund, og det går ikke over i år heller. Har du ikke langt nok hår, kan du flette løshår som du fester med spenner over stramt hår.

– Fletter har jeg tro på fremover, både romantiske og stramme fletter, sier André Auster.

– De stramme flettene kan være litt mer utfordring å få til selv, da de er gjort i flere seksjoner på hodet. De er litt mer avanserte. Jeg synes at det kan være fint å gjøre den mer romantiske varianten til daglig, ved for eksempel å lage en fransk flette som går rundt hele hodet, sier han.

Gjør som hos Moschino: Prøv en stram, tradisjonell kringle.

Gjør som hos Valentino: Gå for en løsere, litt mer romantisk variant. Denne er også enklere å få til, siden den tillater – ja, oppfordrer til – ujevnheter og en mer rufsete finish.

Se oppskriften på Valentino-frisyren her!

VÅTT: Som hos Diesel og Chanel. Foto: All Over Press
VÅTT: Som hos Diesel og Chanel. Foto: All Over Press Vis mer

VåttDen såkalte wetlooken er blant årets mest vågale trender, men kan være en kjempekul kontrast til en søt kjole. Dette er faktisk den perfekte frisyren hvis du har dårlig tid til å pynte deg.

Gjør som hos Diesel: Velg det som vel må bli den perfekte strandfrisyren i sommer.

Gjør som hos Chanel: Lag en dyp sideskill og kopier årets lekreste wetlook rett fra catwalken.

TVINNINGER: Som hos Lela Rose og Giorgio Armani. Foto: All Over Press
TVINNINGER: Som hos Lela Rose og Giorgio Armani. Foto: All Over Press Vis mer

TvinningerDette er en enkel og rask måte å variere frisyren på, enten du har kort, mellomlangt eller langt hår, lang eller kort lugg. Legge den stramt inntil hodet eller gå for en løsere variant i en oppsats.

Gjør som hos Lela Rose: Prøv en stram tvinning i front og la resten av håret henge løst.

Gjør som hos Giorgio Armani: Tvinn håret litt løsere og fest det i en oppsats. Alldeles nydelig, både til fest og hverdags.

BLONDT: Som hos Armani, Mulberry og Gucci. Foto: All Over Press
BLONDT: Som hos Armani, Mulberry og Gucci. Foto: All Over Press Vis mer

BlondtI fjor sommer var det rødt som var den heiteste fargen, men i år er det blondt som gjelder.

Enten du går for helblondt som hos Aramani, blonde striper i mørkt hår som hos Mulberry eller ultralys platinablondt som hos Gucci, vil du være mest trendy med blonde lokker i år.

Knæsje farger

Eller du kan ta ut din indre fargeglade, lekne personlighet og prøve farger som grønt, rosa eller oransje.

Selvsagt kan du også bruke farget løshår til å skape en fargerik effekt uten at håret tar skade av det eller forblir sånn når du blir lei looken.

Pasteller

– Vi har sett mye pastellfarger i fragmenter eller i spissene, som rosa, lyseblått, fiolett og gult, mens bunnfargen skal være superblond, forteller André Auster.

Også her kan du fint bruke løshår for å få den samme effekten.

Naturlige fargerStem her!

Hvilke av årets hårtrender vil du prøve?– Jeg tror at det for folk flest vil gå mer mot naturlige sunne hårfarger i tiden fremover, noe som harmonerer bra med hudtone, øyne og ikke minst personlige stil, sier André Auster.

– Velg hårfarger som bevarer hårets kvalitet, helst farger med lite eller ingen amoniakk og med mye biodynamiske aktive ingredienser, sier han og forteller om et av produktene de tilbyr i hans salonger:

– Auster-salongene bruker farger fra merke O-WAY (Organic Way). Disse fargene er bygd opp med en mikropigmentteknologi som gir minst skade på håret og gjør det mulig å bevare fargen lengre.

Løst oppsatt
 
400 (14%)
Tvinninger
 
342 (12%)
Rufsete
 
341 (12%)
Glamorøse bølger
 
282 (10%)
Sideskill
 
262 (9%)
Fletter
 
255 (9%)
Bob
 
190 (7%)
Naturlige farger
 
184 (6%)
Blondt
 
141 (5%)
Lav hestehale
 
130 (5%)
Svinekam
 
99 (3%)
Kort og blankt
 
73 (3%)
Våt-look
 
62 (2%)
Glatt og stramt
 
47 (2%)
Knæsje farger
 
39 (1%)
Pasteller
 
31 (1%)

Din favoritt?

Fortell oss hvilke av årets hårtrender du liker best ved å stemme i boksen til høyre eller fortelle oss om det i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer