Spinning

Slik slipper du «bleiebukse» på spinning

Denne bokseren har «usynlig» padding OG kan brukes under favoritt-tightsen.

EGEN BOKSER: Denne boksershortsen (399 kroner) fra Craft er beregnet på sykkel- og spinningentusiaster og har "usynlig" padding med antibakfunksjon. I tillegg passer den under dine vanlige treningstights.  Foto: Thinkstock/Produsenten
EGEN BOKSER: Denne boksershortsen (399 kroner) fra Craft er beregnet på sykkel- og spinningentusiaster og har "usynlig" padding med antibakfunksjon. I tillegg passer den under dine vanlige treningstights. Foto: Thinkstock/Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en av dem som elsker spinning, men kan ikke fordra de spisse setene som gnikker og gnur seg inn i bakenden og skaper ubehag hver gang du setter deg ned?

Ja, da er du langt fra alene, og dette er jo også grunnen til at såkalte sykkelbukser/-shorts eksisterer på markedet.

LES OGSÅ: Treningsbuksen som gir knallfin rumpe

Dropper «bleiebuksene»

Mange vegrer seg imidlertid mot å bruke disse plaggene - som oftest fordi de har en ganske stor og bleielignende fôring i bakenden.

Fôringen er sydd inn i plagget for å beskytte stumpen, men den skaper en ganske stor og usexy klump der rumpa di egentlig sitter.

Og for de av oss som kanskje har litt lyst til å vandre rundt på treningssenteret før eller etter spinningtimen, er ikke dette spesielt fristende.

Så langt har det ikke vært noe særlig godt alternativ til de forhatte sykkelbuksene – bortsett fra å droppe stringenog sørge for at du har på en solid bokser eller behagelig truse som ikke vil gjøre setet enda vondere.

De siste månedene har det imidlertid begynt å komme litt mer flatterende sykkelplagg på markedet, og blant disse er en ny boksershorts fra sportstøyprodusent Craft.


LES OGSÅ: Derfor bør du sykle til jobb

TENK PADDING: Paddingen er det viktigste når du skal se etter ny sykkel/spinningsshorts. Den bør sitte godt, være i pustende materiale og helst ikke være for stor/klumpete.  Foto: Getty Images/iStockphoto
TENK PADDING: Paddingen er det viktigste når du skal se etter ny sykkel/spinningsshorts. Den bør sitte godt, være i pustende materiale og helst ikke være for stor/klumpete. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Bruk under vanlige treningstights

Shortsen (Craft Pro Cool Bike Boxer) har en diskré padding med antibakfunksjon (motvirker lukt) som skal gjøre sykkelopplevelsen mer behagelig. I tillegg har den en ergonomisk passform som sies å gi optimal bevegelighet – noe som er viktig på sykkelen

Det aller beste er imidlertid at dette er en bokser som er så tynn og diskret at du kan bruke den under enhver treningstights – uten at paddingen skal synes.

Plagget er også laget i fukttransporterende materiale, og har mesh på sidene for å gi ekstra lufting – noe som holder deg tørr og god under treningsøkten.

Shortsen, som finnes i størrelsene XS til XL, selges blant annet på Getinspired.no (ekstern lenke) og Oslosportslager.no (ekstern lenke) og koster 399 kroner. Den finnes også for herrer.


God fôring er viktig

Selvsagt er det de av oss som liker de vanlige sykkelshortsene også, og hvis det er en slik du er på utkikk etter, er det et par ting du bør være obs på (kan også lønne seg med shortser, ala den fra Craft).

Paddingen er i seg selv særs viktig. Et par godt fôrede tights/shorts vil forhindre sår stump og gi deg en mer komfortabel opplevelse på sykkelsetet. I tillegg vil det kunne dempe slagene fra veien dersom du sykler ute.

Det er ikke nødvendigvis slik at tightsen/shortsen med mest padding er den beste – siden de som ofte har mye padding kan føles litt klumpete og rare å ha på seg. I tillegg vil en tykk padding ofte gjøre at den har dårligere lufting, og den vil suge til seg ekstra fukt.

Det kan derfor lønne seg å bruke litt tid på å prøve ut tightsen/shortsen i butikken. Hopp litt opp og ned, sett deg på en sykkel i butikken, beveg deg litt rundt, slik at du får inntrykk av komforten og passformen før du kjøper.

Gode paddinger kommer ofte i materialer som former seg etter kroppen, samt pustende stoff. Da får du også en mer ergonomisk passform, som også sørger for ventilasjon.

Husk også å se godt på stoffet i buksen/tightsen (skal være pustende), og kjenn etter når det gjelder elastisitet. I likhet med andre treningsbukser bør det nemlig være fast og sitte godt.

Er materialet for løst vil nemlig tightsen din kunne vri seg rundt eller lage krøller når du sykler, og det er ikke særlig behagelig.

LES OGSÅ:Trendy treningstøy for XL-kvinner

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer