Negler

Slik slutter du å bite negler

Det lar seg absolutt gjøre.

UBEVISST UVANE: Neglebiting oppstår ofte som en måte å få utløp for psykiske spenninger på, men uvanen kan vedvare lenge etter at stressperioden er overstått. Foto: Getty Images/iStockphoto
UBEVISST UVANE: Neglebiting oppstår ofte som en måte å få utløp for psykiske spenninger på, men uvanen kan vedvare lenge etter at stressperioden er overstått. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Neglebiting, eller onychotillomani, er en uvane mange har.

Ifølge undersøkelser som Store norske leksikon (ekstern lenke) referer til, biter 40 prosent av alle barn og unge negler i noen år.

LES OGSÅ: Dette sier neglene om helsen din

Gutter biter oftere negler enn jenter. Omlag ti prosent av den voksne befolkningen biter negler.

Neglebiting oppstår ofte som en måte å få utløp for psykiske spenninger på, men uvanen kan vedvare lenge etter at stressperioden er overstått.

LES OGSÅ: Begår du denne negletabben?

Så hvordan slutter du? På nyttenettstedet eHow (ekstern lenke) finner du standardoppskriften:

Fem trinn til bitekutt

1. Finn ut hva som trigger neglebitingen. Er det kjedsomhet? Stress? Finn noe annet å avreagere med. Tenk over hvilke aktiviterer du liker å engasjere deg i, og gå heller i gang med noen av disse når du begynner å gnage på fingertuppene.

2. Bruk en håndkrem som smaker vondt, så orker du ikke bite negler. Du får også kjøpt et spesielt middel på apoteket som har samme funksjon.

3. Ha alltid med deg en eske pastiller eller en pakke tyggegummi. De færreste biter negler samtidig som de spiser noe annet.

4. Putt hendene i lomma med det samme du tar deg selv i å bite negler, det bidrar til å gjøre deg med bevisst på uvanen.

5. Tenk ut et mantra som hyller fraværet av neglebiting. Skriv det ned, og gjenta det for deg selv flere ganger daglig. På denne måten blir du bevisst neglebitingen din også når du ikke gjør det, hvilket på sikt vil gjøre det lettere å la være.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer