KVISEKRISE: Concealeren er en venn i nøden. Pris og mer info om produktene finner du i bildeviseren under. Foto: Produsentene/collage
KVISEKRISE: Concealeren er en venn i nøden. Pris og mer info om produktene finner du i bildeviseren under. Foto: Produsentene/collage Vis mer

Kviser

Slik sminker du bort kvisen

Ekspertrådene som tryller bort røde urenheter.
Stem her!

Hva gjør du når du får kviser?
Kviser har en tendens til å dukke opp på maks ubeleilige tidspunkter. Som rett før jobbintervjuet eller stevnemøtet med den mest lovende fyren på dager og år.

Men det er ingen grunn til å gå i dekning hjemme når du kan dekke til kvisen.

SE OGSÅ: Isbit-trikset som stopper kvisen

Prøver å sminke den bort - uten særlig hell
 
255 (55%)
Sminker den bort - og får det til
 
93 (20%)
Det varierer
 
64 (14%)
Lar den være som den er
 
50 (11%)
Usikker
 
3 (1%)

Ekspertens beste råd

Tidligere skjønnhetsekspert på KK, Helge Borgen, har gitt leserne sine beste sminkeråd – inkludert tips om hvordan du kan kamuflere uvelkomne urenheter i huden.

Og hemmeligheten bak kvisekrisehåndtering er faktisk grønnfarget.

- Kviser er som regel litt røde, og da er det fint å bruke en concealer som er grønnaktig. Det grønne vil nøytralisere det røde, siden disse er komplementærfarger, forklarer Borgen.

- Det er også lurt å bruke en concealer som er litt tørr, da er det letter å få den til å dekke. Og sjekk fargen. En for lys concealer vil nemlig bare framheve.

Men først: Foundation

Før du påfører concealer skal imidlertid foundationen på. Men ikke en hvilken som helst foundation.

- Når det gjelder å dekke over kviser, vil jeg anbefale en foundation som inneholder litt pudder. Det vil dekke mer og matte huden din.

Du bør imidlertid styre unna foundation som inneholder olje.

- Det kan gjøre deg blank og føre til kviseutbrudd, understreker Borgen.

Borgen anbefaler også kun å påføre foundationen lokalt, gjerne med en pensel. Når du legger litt og litt foundation har du mer kontroll over dekkevnen. For det vakreste er jo en naturlig jevn hud, ikke en hud som ser sminket ut, understreker han. Les mer i Den store foundationguiden.

Slik påfører du concealeren

Når du har lagt foundationen, kan du endelig påføre concealeren.

Se forslag til produkter her:


Concealer i blyantform fra Body Shop. Skal dekke urenheter og rødhet i huden (kr.105/webshop.bodyshop.no). Foto: Produsenten
BM Beauty Pure Mineral Concealer skal ha god dekkevne mot kviser, blodkar og røde områder i huden (kr.105,33/Eleven.se). Foto: Produsenten
Mac Studio Sculpt concealer skal gi full dekning med matt finish (ca kr.95/maccosmetics.com). Foto: Produsenten
Dr Brandt Blemishes No More Spot Blotter & Concealer skal også inneholde ingredienser som skal redusere bakterier, tørke ut kvisen og redusere talgproduksjonen (kr.385/Eleven.se). Foto: Produsenten
Lancôme Effacernes concealer skal være en ekstra holdbar dekkrem som skjuler mørke ringer, rødhet, pimentflekker, arr, fargeskjold og urenheter (kr.290/Esthetique.no). Foto: Produsenten
- Gjerne med en tynn, syntetisk pensel. Da oppnår du best resultat, ifølge Borgen.

- Påfør concealer på problemområdet til du er fornøyd. La den smelte inn i huden/foundationen slik at det ser naturlig ut. Bruk også et tynt lag med transparent pudder til slutt.

Pass på kosmetikkakne

Vær imidlertid oppmerksom på at det å sminke bort kviser ikke er en god løsning for deg som har mye problemer med kviser. Faktisk kan det gjøre det verre.

- Kosmetikkakne er svært vanlig. Her får man kviser og hudormer som følge av at man bruker kosmetikk som stenger igjen porene. Vi anbefaler de med kviseproblemer å la være å bruke kosmetikk (om mulig), og heller få skikkelig behandling mot kvisene sine, skriver hudlege Kjetil Guldbakke på Lommelegen.no. Nettstedet er i likhet med KK.no eid av Aller Internett.

Lommelegen.no har også listet opp noen generelle råd:
 • Unngå at håret henger ned i ansiktet.
 • Ikke klem på kvisene - dette kan gi arr og mer betennelse.
 • Unngå fete kremer og fet kosmetikk.
 • Bruk foreskrevne produkter regelmessig - det tar flere uker før de har full effekt, og hvis du bruker dem regelmessig vil det også forebygge nye utbrudd.
 • De aller fleste er plaget med kviser fra tid til annen, og det er nok du selv som ser det best. Ikke la en kvise ødelegge dagen din.

 • EKSPERT: Tidligere skjønnhetsekspert på KK.no Helge Borgen. Foto: KK
  EKSPERT: Tidligere skjønnhetsekspert på KK.no Helge Borgen. Foto: KK Vis mer

  Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: