SE OPPLAGT UT: Smarte tips kan hjelpe deg på vei til et mer våkent og strålende blikk, slik som hos Jessica Alba og Bar Refaeli. Foto: All Over Press
SE OPPLAGT UT: Smarte tips kan hjelpe deg på vei til et mer våkent og strålende blikk, slik som hos Jessica Alba og Bar Refaeli. Foto: All Over Press Vis mer

øyenskygge

Slik sminker du deg våken

Triksene som åpner blikket ditt en trøtt mandags morgen.

Det er ikke alle dager vi føler oss like våkne. Kanskje har du sovet dårlig, eller det ble sent kvelden før. Eller kanskje du rett og slett vil stråle på vårens store fest?

Selvsagt finnes det små triks som kan hjelpe deg på vei til et våkent og litt mer strålende blikk. Under lærer vi deg de beste av dem.

LES OGSÅ: Her er vårens sminkenyheter (se produktene på KK-TV)

1) Bruk en shimmerskygge

Første tips er å legge en shimmerøyenskygge eller kajal - som nesten matcher hudtonen din - i en V-form rundt øyekroken. Dette vil både kunne åpne blikket ditt, og veie opp for blålig hud som man gjerne har i dette området.

2) Bruk en lys kajal

En annen idé er å legge en lys rosa eller ferskenfarget kajal på våtlinjen under øyet. Dette vil både kunne få øynene dine til å se større ut, og bidra til et med våkent blikk.

Se hvordan ekspertene har gjort det her:


Modell Bar Refaeli har lært seg tipset som sier at en shimmerøyenskygge lagt i V-form rundt øyekroken bidrar til å åpne blikket. Foto: All Over Press
Jessica Alba trekker oppmerksomheten mot øynene med hudfarget øyenskygge med litt skimmer i, lagt rundt indre øyekrok. Foto: All Over Press
Ønsker du å gi inntrykk av at øynene dine er litt større enn de er, så bruk en ferskenfarget eller annen lys kajal på våtkanten under øyet (Issa). Foto: All Over PressAll Over Press
Vil du se yngre ut? Bruk kun kajal og mascara over øyet, ikke under. Når de nedre vippene dine er nakne, vil ikke ansiktet "trekke" så mye nedover, slik hud som har mistet spensten i utgangspunktet kan bidra til (Charles Anastase). Foto: All Over Press

3) Legg maskara bare her

Selvsagt er det flere trylletriks du kan jukse med.

Vil du se yngre ut, så hold deg til å bruke kajal eller eyeliner langs øvre vippekant, og mascara kun på de øvre øyenvippene.

Når de nedre vippene dine er nakne, vil ikke ansiktet "trekke" så mye nedover, slik hud som har mistet spensten i utgangspunktet kan bidra til.

LES OGSÅ: Guide til helt perfekte bryn«Cat-eyes» noe for deg?

Selv om du vil følge trikset om å kun bruke øyensminke over øyet, så betyr selvsagt ikke det at du må bruke mindre sminke,- sånn samlet sett.

Liker du en dramatisk, sotet look, så kan du selvsagt gå for det likevel, men med fokus på øvre del av øyet.

En kul, 60-talls «cat eyes-stil», vil også kunne passe deg. Her legges eyeliner i en tykk strek over øyelokket, og med en smekker bue fra øyets ytre kant.

Høres det vanskelig ut? Neida, prøv veiledningen under, og du er på god vei. Bare husk at det viktigste utgangspunktet er en stødig hånd, og god tid.

Her er eyeliner-triksene

1) Start med et bart øyelokk, eventuelt legg litt øyebase/primer på for godt feste. Velg en eyeliner du føler deg komfortabel med, helst en med en fin, liten kost. Den gjør påføringen enklere. Både våt eyeliner og gelliner fungerer til denne looken.

2) Dra huden på det øvre øyelokket lett i retning tinningen. Se ned, og legg børsten flatt mens du påfører produktet helt ned mot vippekanten langs hele øyet.

LES OGSÅ: 40 fantastiske sminketips


3) Gjenta prosessen et par ganger slik at fargen blir intens, og la nå stripen bli noe tykkere og fjerne seg litt mer fra vippekanten. Når hele streken har blitt 2-3mm tykk, lar du være å legge lineren helt innerst ved øyet, men gjør den stadig tykkere mot ytre del av øyet. Følg hele tiden øyets naturlige form.

4) Får å få en fin bue/vinge på lineren, følg vinkelen fra øyets ytre kant og opp mot toppen av øret. Dette vil gjøre at formen passer til ansiktet ditt. Avslutt linjen med en svak spiss etter halvannen centimeter.

LES OGSÅ: Slik får du strålende hud

5) For en komplett look, avslutt med vippetang som buer godt, og en volummascara. Dette vil gi deg et åpent og dramatisk blikk.

KAJAL: Shimmering Eye & Lip Crayon fra Barry M kan brukes både på øyne, lepper og ansikt. Dette er en fyldig, rik og delikat kajal med shimmer i pastellfarger (kr 115, Barry M/Makeupmekka.no).
KAJAL: Shimmering Eye & Lip Crayon fra Barry M kan brukes både på øyne, lepper og ansikt. Dette er en fyldig, rik og delikat kajal med shimmer i pastellfarger (kr 115, Barry M/Makeupmekka.no). Vis mer
Overshadow fra the Balm er en overskygge som kan legges over din vanlige øyenskygge. Den har også et delikat shimmer, som gjør at den passer perfekt i øyenkroken (kr 155, The balm/Makestyleshop.no).
Overshadow fra the Balm er en overskygge som kan legges over din vanlige øyenskygge. Den har også et delikat shimmer, som gjør at den passer perfekt i øyenkroken (kr 155, The balm/Makestyleshop.no). Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: