Sminke

Slik sminker du deg yngre

Triksene som gir deg et mer ungdommelig utseende på 1-2-3.

FØRSTE BUD: Om du vil fortsette å se ung ut, bør du huske å smøre deg godt hver dag. Uttørket hud ser alltid eldre og mer rynkete ut enn en godt fuktet hud. Se flere tips om hvordan du kan bruke sminke til å få en mer ungdommelig look lenger ned i saken.  Foto: Colourbox
FØRSTE BUD: Om du vil fortsette å se ung ut, bør du huske å smøre deg godt hver dag. Uttørket hud ser alltid eldre og mer rynkete ut enn en godt fuktet hud. Se flere tips om hvordan du kan bruke sminke til å få en mer ungdommelig look lenger ned i saken. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Etterhvert som årene går bør du ta hensyn til endringene som skjer med huden og ansiktet ditt når du sminker deg. For selv om vi ikke liker å innrømme det, så synes det at vi blir eldre. Heldigvis finnes det noen triks som gjør at vi kan beholde det ungdommelige utseende litt lenger. Det amerikanske magasinet Allure.com har samlet sammen gode tips du kan bruke for å «sminke deg yngre».

Vi i KK.no har også fått to ulike eksperter til å utdype noen av disse tipsene:

1. Bruk fuktighetskrem

– Fuktighet gjør at huden holder seg elastisk og da unngår du å få linjer og rynker, sier Siw-Kristin Engebretsen, makeupartist og PR-ansvarlig for Make Up Store i Norge. – Helt klart, og bruk gjerne et serum også som jobber dypere ned i huden, sier Tone Vid Skipá, skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK:– Men hvis du aldri skrubber huden for døde hudceller, vil kremen være bortkastet, sier hun. Bruk derfor en god ansiktsskrubb minst én gang i uka, så klarer huden din å ta til seg fuktigheten du tilfører.

2. Velg flytende concealer

– Flytende concealer vil trekke mer inn i huden, og blir da mindre synlig enn en med tørrere konsistens, sier Engebretsen. – Og velg gjerne en med lysreflekterende pigmenter og litt olje når den skal brukes under øyet, tilføyerSkipá.

3. Bruk en litt gulere foundation

– Absolutt! Det gir glød til huden, og passer godt til nordisk hud, sier Skipá.– Det viktigste med foundation er at den matcher din egen hudfarge. Prøv den alltid på hakebenet for å se at den passer både mot ansikt og hals, sier Engebretsen.

4. Bruk en svamp – eller fingrene

De siste årene har vi sett stadig flere eggformede svamper på markedet. Disse gjør det enda enklere å komme inn i kriker og kroker rundt for eksempel nesen og øynene. – Påføring med svamp gir dekker bedre enn for eksempel børste, sier Siw-Kristin Engebretsen. – Bruker man svamp til påføring er det viktig å bytte de regelmessig,da de er kilde til bakterier, sier hun.Kjøp enten en svamp som kan vaskes jevnlig eller kast engangssvampene etterhvert. Kombinasjonen fukt og svamp gir god grobunn for bakterier, og dem vil du jo ikke smøre utover ansiktet ditt hver morgen.Tone Vid Skipá har dog et annet syn på dette med bruk av svamp:– Uenig! Du bruker dobbelt så mye produkt. Når du bruker fingrene, blendes foundationen godt inn i huden på grunn av varmen fra fingrene, sier hun.– Men ha gjerne en pensel som du kan bruke i kriker og kroker og direkte på kviser og spotter som trenger litt ekstra.

5. Hopp over farget pudder

– Farget pudder bør prøves på huden for å få riktig farge, akkurat som med foundation. Det er en god idé å bruke et transparent pudder som matter ned uten å gi farge. Påfør med børste kun i T-sonen, så du ikke blir for matt, sier Siw-Kristin Engebretsen.Tone Vid Skipá er bare delvis enig i at du bør droppe det fargede pudderet. – Generelt virker pudder uttørkende på huden, og linjer synes bedre. Men akkurat i T-sonen kan du trenge litt transparent pudder noen ganger, eller et som har en anelse farge, men allikevel er transparent, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer