<strong>FRISKE FARGER:</strong> Framhev øynene, gi kinnene en frisk glød og leppene glans – vips så ser du flere år yngre ut.  Foto: Astrid Waller
FRISKE FARGER: Framhev øynene, gi kinnene en frisk glød og leppene glans – vips så ser du flere år yngre ut. Foto: Astrid Waller Vis mer

Sminke

Slik sminker du deg yngre

Fjerner år fra ansiktet ditt.

Publisert
Sist oppdatert
Etterhvert som vi blir eldre, vil det naturligvis dukke opp både fine linjer og dype rynker. Huden blir rett og slett mindre glatt og spenstig, og da har sminken en tendens til å legge seg i rynkene. Det gjør at du ser eldre ut i en fei, så det gjelder å unngå dette problemet.

Først og fremst bør du bruke lettere produkter etterhvert som du blir eldre. Prøv en farget dagkrem heller enn en heldekkende foundation.

Legg concealer der du trenger et produkt med bedre dekkevne.

Pudderprodukter vil fjerne en del fuktighet fra huden din, og du kan fort se tørr ut. Ved å velge produkter i konsistenser som krem, gelé eller mousse, gir du huden mest mulig fukt, samtidig som du får effekten av for eksempel solpudder, rouge og øyeskygge. Alt dette finnes i kremvarianter.

LES OGSÅ: Nødhjelp for gusten hud

<strong>VÆR OBS PÅ FOUNDATION:</strong> Pudderprodukter kan fort fjerne fukt fra huden din, og gjør at du ser tørrere ut i huden.  Foto: Getty Images/Fuse
VÆR OBS PÅ FOUNDATION: Pudderprodukter kan fort fjerne fukt fra huden din, og gjør at du ser tørrere ut i huden. Foto: Getty Images/Fuse Vis mer

Fjern mørke ringer

Trøtte, hovne øyne med mørke ringer under gjør ikke at du ser yngre ut, så her gjelder det å lære seg noen triks. Hvis hovedproblemet ditt er hovenhet og poser under øynene, kan du finne en øyekrem som motvirker dette. Oppbevar den gjerne i kjøleskapet, så blir effekten enda større.

En del øyegeleer kommer dessuten med en roll-on-mekanisme i metall, noe som avkjøler området ytterligere. Når du kjøler ned området, trekker blodårene seg sammen, og hevelsen går ned.

Har du mørke ringer under øynene, bør du finne en god concealer i riktig fargetone for din hud. Siden de mørke områdene som oppstår rundt øynene har mye blått i seg, bør du velge en concealer med ferskentone.

Disse fargene står på motsatt side av hverandre i fargehjulet, noe som betyr at de er hverandres rake motsetning og dermed nøytraliserer de hverandre. Det betyr at du sitter igjen med en hudtone som ligner mer på den du har ellers i ansiktet.

LES OGSÅ: Ikke glem halsen!

Prøv en primer

For å få sminken til å vare hele kvelden, finnes det ulike type primere og såkalte setting-sprayer.

Primere legges før sminken og fungerer litt som et lim ved at den gir sminken bedre feste på huden. Det finnes egne primere til hudet i ansiktet, til øyelokkene og til leppene.

Særlig du med en fet hudtype vil dra nytte av å bruke en primer, da oljen som dannes i huden din i løpet av dagen har en tendens til å bryte ned sminken etterhvert som timene går.

Da er det fristende å pudre stadig mer og mer, noe som kan gi deg et «kakete» utseende. Ikke akkurat foryngende.

En settingspray sprayes over ferdigsminket hud og gjør også at sminken sitter lenger. Har du overpudret ansiktet, kan dessuten sprayen gjøre at pudderet ser mer naturlig ut ved å fjerne den tørre, pudrede effekten.

Fokuser på benbygningen

Etterhvert som du blir eldre, mister du noe av fettet i kinnet. Du bør derfor justere plasseringen av rougen for heller å framheve kinnbeina enn kinneplet.

For å fremheve konturene i ansiktet, er regelen at mørkt skjuler og lyst fremhever. Hvis du vil fremheve kinnbeina, legger du rouge under kjevebeinet og gjerne litt highlighter rett over kjevebeinet. Da vil de komme godt frem.

Har ansiktet ditt blitt litt mer innsunket, kan du få litt rundere kinn ved å plassere rougen midt på kinnet.

<strong>KREM FØRST:</strong> Legger du en kremrouge før pudderrougen, får ansiktet mer glød og fargen sitter lenger.  Foto: Astrid Waller
KREM FØRST: Legger du en kremrouge før pudderrougen, får ansiktet mer glød og fargen sitter lenger. Foto: Astrid Waller Vis mer

Gi kinnene farge

En frisk farge i kinnene vil gjør at du ser yngre og sunnere ut på 1-2-3. For å få rougen til å vare enda lenger og gi den ekstra effekt, kan du bruke det supre dobbel-rouge-trikset:

Start med å legge en kremrouge. Påfør den gjerne med fingrene, så glir den lettere inn i huden.

Legg så en pudderrouge oppå kremrougen, så får du ekstra en ekstra fin glød som varer.

LES OGSÅ: Sminketrikset som gjør deg yngre

(Saken fortsetter under bildet.)


<strong>ÅPNER BLIKKET:</strong> Øyet ser mer åpent ut med hudfarget kajal på våtkanten (øyet til høyre) enn uten (øyet til venstre). Produkter fra venstre: Make Up Store eyeliner i Vanilla, kr 135; Glo Minerals Precision Eye Pencil i Peach, kr 199; Isadora Inliner Kajal i Snow White, kr 89. Foto: Aina Kristiansen og produsentene
ÅPNER BLIKKET: Øyet ser mer åpent ut med hudfarget kajal på våtkanten (øyet til høyre) enn uten (øyet til venstre). Produkter fra venstre: Make Up Store eyeliner i Vanilla, kr 135; Glo Minerals Precision Eye Pencil i Peach, kr 199; Isadora Inliner Kajal i Snow White, kr 89. Foto: Aina Kristiansen og produsentene Vis mer

Magisk kajal

Etterhvert som vi blir eldre, blir øynene ofte litt mindre klare, og det hvite i dem mister intensiteten og blir litt gulere eller rødere.

Da er den hudfargede kajalen din beste venn.

– Å bruke en lys eyeliner på våtkanten åpner øyet mye. Jeg vil da anbefale lys gul, som demper det røde, men ikke blir like synlig som en hvit eyeliner, har Siw-Kristin Engebretsen, makeupartist og PR- ansvarlig for Make Up Store i Norge, fortalt KK.no tidligere, da hun forklarte hvordan du kan sminke deg mer våken.

En hudfarget kajal nøytraliserer altså rødfargen på våtkanten, men får også rødheten i selve øyet til å virke mindre påfallende. Det gjør at blikket ditt virker mer våkent.

(Saken fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Få større øyne med blå kajal

«Løft» øyet

Å bøye vippene med en vippetang kan gjøre mye for å åpne blikket ditt. Gi de øvre vippene en god bøy før du påfører maskara, så blir effekten enda større.

Ikke bruk for mye maskara, da mye maskara virker tungt, sier Engebretsen.

Vil du se fem år yngre ut? Da bør du droppe maskara på de nedre vippene. Kraftige markerte vipper her kan nemlig gjøre at du ser fem år eldre ut.

Fokuser heller på å gjøre de øvre vippene fyldigere og lengre, noe som vil gi øynene dine et litt løftet preg og få deg til å se mer våken ut.

LES OGSÅ: Markaratabbene du bør unngå

Gå for bærfarger på leppene

Uansett hvor mye du elsker trendfarger som mørk burgunder og knallrødt, er det sånn at ikke alle farger kler alle lepper eller alle aldre. Etterhvert som vi blir eldre, blir leppene mindre, og da kan du ta i bruk noen triks for å gi en illusjon av at de er fyldigere enn de er.

Lysere farger gjør at leppene ser fyldigere ut, og det samme gjør glans.

– Nude kan ofte være best, men en naturlig gloss med litt skimmerpartikler er like bra, gjerne med litt bærfarge som gir en ungdommelig plump, har Tone Skipá, makeupartist og skjønnhetsansvarlig for magasinutgaven av KK tidligere forklart.

Synes du nude blir litt kjedelig?

Prøv en leppeestift med et hint av rosa eller kirsebær, som gir mye farge til ansiktet og en naturlig farge til munnen. Det ser ofte friskere ut enn nude.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig farge på leppestiften

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer