BLIKKFANG: Vil du få øynene dine til å se større ut? Få med deg våre tips under. Der lærer du blant annet at lys skygge øverst på lokket, som på modellen her, er første skritt på veien. Foto: Image Source/All Over Press
BLIKKFANG: Vil du få øynene dine til å se større ut? Få med deg våre tips under. Der lærer du blant annet at lys skygge øverst på lokket, som på modellen her, er første skritt på veien. Foto: Image Source/All Over Press Vis mer

øyenskygge

Slik sminker du øynene større

Her er sminketriksene som får øynene dine til å virke større.

Hvem skulle vel ikke ønske at man var født med dådyrøyne a la Audrey Hepburn?

Vel, slik er ikke virkeligheten, men det er en fin trøst å vite at man kan jukse!

Ved hjelp av de rette sminketriksene kan du gi inntrykk av både større øyne og lengre vipper.

LES OGSÅ: Slik holder sminken hele dagen

To øyenskygger

Et lurt triks er å bruke to farger på øyenskyggen din.

Begyn med en lys variant, som du legger på hele øyelokket. Ta så en mørk skygge som matcher, og legg denne fra globallinjen og litt opp på øyebenet. Miks skyggene godt sammen slik at overgangene blir duse.

Hvit kajal under øyet

Kajal kan også være et vidundermiddel, om man bruker det riktig.

Legg en brun eller svart kajal (alt etter hva som passer din hud- og hådfarge) langs vipperøttene på øvre øyelokk. Legg også litt i underkant av øyet, men kun halveis inn fra ytterkanten av øyet.

Et annet triks er å legge en hvit kajal på våtkanten under øyet. Det vil kunne gi inntrykk av at hvitøyet er større.

Finn din favorittkajal her:


Så var det vippene. Jo lengre vippene dine er, dess større vil øynene dine kunne se ut.

Mange nyere mascaraer kommer i to trinn, med en primervariant som du bruker underst, for økt volum og lengde. Et annet alternativ er løse øyenvipper. Punktvipper ser mest naturlig ut, mens hele vipper gir det tetteste resultatet.

LES OGSÅ: Legg en perfekt mascara

Lim på enkelte punktvipper her og der i ytterkant og halvveis inn på lokket.

Topp det hele med svart eller brun maskara. Legg ett tynt lag, børst så over med en ren kost, la vippende tørke litt og gjenta dette til du er fornøyd. Husk også at det er lettere å lykkes med øyesminken hvis brynene er perfekt nappet.

Og slik sminker du deg våken:


Første tips er å legge en shimmerøyenskygge eller kajal - som nesten matcher hudtonen din - i en V-form rundt øyekroken. Dette vil både kunne åpne blikket ditt, og veie opp for blålig hud som man gjerne har i dette området.

En annen idé er å legge en lys rosa eller ferskenfarget kajal på våtlinjen under øyet. Dette vil både kunne få øynene dine til å se større ut, og bidra til et med våkent blikk.

LES OGSÅ: De verste sjønnhetssyndene

Selvsagt er det flere trylletriks du kan jukse med.

Vil du se yngre ut, så hold deg til å bruke kajal eller eyeliner langs øvre vippekant, og mascara kun på de øvre øyenvippene.

Når de nedre vippene dine er nakne, vil ikke ansiktet "trekke" så mye nedover, slik hud som har mistet spensten i utgangspunktet kan bidra til.

Sjekk KKs store årshoroskop!