Sexy

Slik sminker du sexy øyne

Rådene for hvordan legge en sotet øyesminke som varer hele kvelden.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Helge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Spørsmål: Jeg ønsker tips til hverdagsmakeup og kveldsmake up, pluss frisyrevalg og fargevalg.Til håret bruker Anti-snap og hårspray fra Sebastian. Jeg bruker ingen hudpleiemidler, men bruker stort sett maskara og eyeliner.IngalillSvar:

Sotet blikk

Du er råkul med sotede øyne, og kler litt sterk øyemakeup. Særlig på kveldstid er dette et godt valg. Om dagen kan du holde deg til sort maskara, sort tynn liner, og en lys litt kjølig shimmer skygge, så enkelt og lite. Når kvelden kommer så kan du våge masse! Du kan velge med enten å la den tunge mørek fargen være kun på selve lokket. Eller du kan legge den tunge fargen i globelinjen, og trekk den litt oppover. Men dus godt ut, det gir deg store og åpne øyne. Den andre varianten gjør deg mer mystisk og sexy. Bruk alltid en sort eyeliner, enten kajal, eller flytende. Sotede øyne er helt rett denne våren, og er blant sminkestilene vi vil se mer til.

Bryn

Brynene dine er viktige. Marker formen mer på dem, spesielt i ytterkant. Da får du det lille løftet på dem. Ikke bruk for mye rouge, kun litt i starten på kinnbenet. Husk å duse godt ut. Å få helt perfekte øyebryn er slett ikke så vanskelig som man skulle tro. Denne våren er det kraftige, naturlige bryn som gjelder. Denne trenden har vart en stund, og de supersmale øyebrynene er fortsatt ikke tilbake i motebildet. De fleste trenger som regel bare å fikse opp brynene litt i underkant. Her kan du lese mer om hvilke triks som gjelder i vår.
 • Smink øynene større på 1-2-3
 • Perfekt makeup på fem minutter
 • Lepper

  Leppene dine skal være lyse og glossy. Blir de for mørke, så forsvinner de. Flere triks som alltid gjør stjernene vakre får du her.

  Fargevalg

  Du er en person som kler aller best de kalde fargene, både når det gjelder hårfarge, makeup, og klær. Pass på slik at du ikke sminker huden din for mørk, men få frem den lyse flotte fargen du har!
 • 50 søte, korte frisyrer
 • 22 vakre høstfrisyrer
 • 150 perfekte frisyrer
 • Hår

  Fargen du nå har på bildet, er for matt og grå. Få mer spill og liv i fargen, ved å legge inn en til to nyanser til i fargen, og gjerne ett hakk mørkere. Det vil gi ansiktet ditt mye mer liv og gjøre det mer spennende. Du kler ikke å ha håret stramt vekk eller superkort, synes jeg. Få volum og liv i håret. Det kan gjerne være glatt, det er stilig. Panneluggen er kul, hold på den.Lykke til!Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.noHer får du flere sminketips:
 • Slik finner du en øyeskygge som kler akkurat deg
 • Vekk med vinterfjeset
 • Stylistenes hemmelige triks
 • Smink øynene større
 • Få perfekte kysselepper
 • Mer inspirasjon? Her er 13 nye vårstiler:

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer