Sminketips

Slik sminker du vekk kvisene

Med de rette produktene og teknikkene, trenger du ikke se oversminket ut for å dekke kvisene.

FØR OG ETTER: Den anerkjente makeupartisten Lisa Eldridge viser deg hvordan du sminker vekk kvisene så du får en perfekt base til sesongens festsminke – eller til hverdags. Se video lenger ned i saken. Foto: YouTube-kanalen lisaeldridgedotcom
FØR OG ETTER: Den anerkjente makeupartisten Lisa Eldridge viser deg hvordan du sminker vekk kvisene så du får en perfekt base til sesongens festsminke – eller til hverdags. Se video lenger ned i saken. Foto: YouTube-kanalen lisaeldridgedotcom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selvsagt vil du aller helst unngå å få kviser i det hele tatt, men som vi alle vet, har slike uhumsketer en tendens til å dukke opp når det passer aller dårligst.Og selv om det er julebordsesong, er det ikke akkurat ønskelig med Rudolf-nese til festantrekket.Når krisen oppstår, er det greit å ha noen triks i ermet så du kan stråle med festens vakreste sminke.Og blir festen en skikkelig suksess, finnes det heldigvis sminketriks som gjør dagen derpå litt vakrere også.

Ekspertens beste tips

Lisa Eldridge har jobbet som makeupartist i flere tiår, og er ettertraktet til både magasiner, kjendisopptredener og catwalkshow. På sin YouTube-kanal (ekstern lenke) har hun laget en detaljert video om hvordan du sminker deg for å dekke over kvisene og ujevnhetene. Hun beskriver sin generelle filosofi med uttrykket «less is more». Selv når du har mange kviser og urenheter, er det mye av ansiktet ditt som ikke trenger så mye sminke. Fokusér først på den huden som er kvisefri – det er uansett størsteparten av ansiktet ditt. Hun synes derfor alltid du bør starte med en lett base og deretter gå over de områdene som trenger mer hjelp med mer dekkende produkter. Det tar litt lenger tid, men Lisa Eldridge mener bestemt at det er verdt tiden.Her er hennes beste tips:

1. Start med en primer

En primer påføres etter fuktighetskremen, men før foundation. Den jevner ut huden og får sminken til å sitte både bedre, lenger og penere.

2. Bruk en lett foundation

Hvis du har mye rødhet i huden, kan du finne en foundation som nøytraliserer disse tonene. Husk at foundationen ikke er ment å dekke over kvisene, men jevne ut resten av huden. Bruk lite produkt og jobb det godt inn i huden, gjerne med fingrene.Og husk å finne fargen som er riktig for deg. Skiller langs kjeven er veldig lite lekkert.Lisa Eldridge anbefaler også at du bruker en highlighter for å løfte huden og gjøre deg enda vakrere.

3. Fjern mørke ringer

Dette har egentlig ikke noe med selve kvisedekkingen å gjøre, men for en sunn, frisk og våken look, bør du skjule eventuelle mørke ringer under øynene med en ferskenfarget concealer.

4. Dekk problemområdene

Som concealer på selve kvisene, starter Lisa Eldridge med Vichys Dermablend Corrective Foundation, en heldekkende foundation som brukes blant annet til å dekke over tatoveringer, arr og denslags. Hun presiserer at dette produktet ikke skal brukes på hele ansiktet, men bare i de områdene som trenger ekstra dekkevne. Hun påfører den med en litt fluffy øyeskyggekost, og bruker veldig lite produkt til å dekke kvisene. Dessuten duser hun veldig godt, slik at overgangene fra den heldekkende foundationen til den lettere, blir umulig å se.

5. Finjuster selve kvisetoppene

Dersom du fortsatt har synlige urenheter eller rødhet du vil fjerne, kan du gå enda grundigere til verks. Makeupartisten bruker en fin concealerbørste – en eyelinerkost vil også funke fint til dette – og Vichys Dermablend Corrective Foundation Cream Stick, som er dekkstiftvarianten av foundationen hun brukte tidligere.Med bitte litt produkt på kosten, går hun veldig spesifikt inn på enkeltkvisene og dekker over disse.

6. Sett med pudder

På akkurat de områdene hvor hun har dekket over de mer kvisete områdene, bruker hun en svamp eller pudderpuff til å presse på pudder.Også resten av basen settes med pudder, men har bruker Lisa Eldridge en pudderkost og et løst pudder som hun bare påfører lett over hele ansiktet. Å sette kremete sminke på denne måten, får den til å sitte både lenger og penere uten å skli gjennom dagen.

7. Vask kostene dine!

Du bør vaske sminkekostene dine jevnlig uansett, men dette er ekstra viktig med de børstene du bruker til kremprodukter, siden kremene er som mat for bakterier. Har du i tillegg urenheter og kviser, sprer du bare bakteriene fra disse ved å bruke kostene flere ganger. Vask derfor alle sminkekostene dine grundig – det kan faktisk være noe av grunnen til at du får kviser i utgangspunktet. Visste du forresten av putetrekket ditt kan gi deg uren hud? Skift og vask det ofte nok, så unngår du at hårprodukter og kremrester blokkerer porene dine.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer