Egg

Slik steker du egg og bacon i ovnen

Lager seg selv mens du kan gjøre andre ting.

EGG OG BACON: Helgefrokosten kan fint lages i stekeovnen! Foto: NTB Scanpix
EGG OG BACON: Helgefrokosten kan fint lages i stekeovnen! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ikke det at det er så vanskelig å lage egg og bacon. Men, kanskje skulle du helst gjort noe annet? 

Da går det fint an å lage egg og bacon i stekeovnen.

Metoden er dessuten perfekt om du får gjester og skal lage en ekstra stor porsjon.

LES OGSÅ: Dette bør du drikke til frokost

Eggerøre i stekeovnen

Å lage eggerøre i stekeovnen er veldig enkelt, og eggerøren blir minst like god og fin som om du lager den i stekepannen.

Slik gjør du:
Vi har tatt utgangspunkt i at du skal lage mat til mange. Du kan selvsagt bruke ovnen til å lage mindre porsjoner også, da trenger ikke eggerøren stå like lenge.

Til 12 porsjoner:
24 egg
100 g smeltet smør
3 ts salt
6 dl melk
Gressløk

EGGERØRE I STEKEOVNEN: Kjempeenkelt og supert om du skal lage mat til mange.   Foto: Fotolia
EGGERØRE I STEKEOVNEN: Kjempeenkelt og supert om du skal lage mat til mange. Foto: Fotolia Vis mer

Sett ovnen på 175 grader. Ha eggene i en stor bolle, og tilsett saltet. Visp godt sammen. Spe på melken mens du visper.

Hell smeltet smør i en ildfast form. Hell over eggerøren. Plasser midt i ovnen.

Etter 10 minutter rører du rundt med en sleiv og har gressløk, eventuelt annet du vil smaksette med.

Stek eggerøren i 10-15 minutter til, eller til alt har stivnet. Ferdig!

LES OGSÅ: Fristende bakst til frokosten

Bacon i ovnen

Du har kanskje gode helge- og ferieminner til det å våkne til lyden av bacon som knitrer i stekepannen.

Er det som regel du selv som må gjøre jobben, vet du at det kan være en grisete affære.

Ved å steke bacon i ovnen, slipper du alt fettsølet, raskere går det også.

Alt du trenger, er en stekeplate du kler med et bakepapir, og der danderer du skivene med bacon. I likhet med når du lager eggerøre, gjør også stekeovnen at du kan lage større porsjoner bacon av gangen.

Du trenger verken ekstra smør eller olje, baconet stekes helt fint i sitt eget fett.

Sett stekeovnen på 200 grader og stek i 15 minutter. Når baconet har fått en helstekt farge, tar du det ut og legger det på kjøkkenpapir, for å tørke bort smeltet fett.

LES OGSÅ: Slik tiner du kjøttet kjapt

LA OVNEN GJØRE JOBBEN: Er du lei av matos og gris? Stekeovnen gir like godt resultat. Foto: Stine Okkelmo
LA OVNEN GJØRE JOBBEN: Er du lei av matos og gris? Stekeovnen gir like godt resultat. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Prøv mikroovnen

Ønsker du en litt sunnere egg- og baconfrokost?

Da kan du forsøke å steke bacon i mikrobølgeovnen.

Pakk baconskivene inn i kjøkkenpapir, legg på en tallerken og sett i mikrobølgeovnen.

Mye av fettet vil da «suges opp» av papiret, men baconet vil likevel bli sprøtt og godt.

Følg imidlertid godt med under stekingen, ellers risikerer du at baconet svir seg.

Ønsker du sunnere bacon, kan det også lønne seg å velge de magre variantene i butikken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer