PERFEKT STEKT ITALIENSK PIZZA: Italiensk pizza er noe alle liker. Men klarer du å steke den riktig? Foto: Colourbox
PERFEKT STEKT ITALIENSK PIZZA: Italiensk pizza er noe alle liker. Men klarer du å steke den riktig? Foto: Colourbox Vis mer

Kjøkkentriks

Slik steker du pizzaen perfekt

Trikset er å plassere den riktig i stekeovnen.

Publisert
Pizza er en favorittrett for veldig mange. Den kan varieres i det uendelige, smaker fortreffelig, og er ganske kjapp å lage selv, særlig etter at ferske og ferdige pizzabunner kom i butikkene.

Pizzaen blir likevel best om du lager alt selv, også bunnen og sausen. Om du følger pizzarådene fra kostholdsekspertene, blir pizzamiddagen dessuten et sunt og godt måltid.

LES OGSÅ: Slik lager du Gwyneth Paltrows sunne pizza

Stek den sprø

Italiensk pizza er glimrende fordi den trenger kort steketid i forhold til dypbunnspizzaen, og du begrenser dessuten inntaket av raske karbohydrater siden det ikke er så mye deig.

Utfordringen er å steke pizzaen riktig. En ekte italiensk pizza stekes jo i en vedfyrt steinovn, men det har de færreste av oss hjemme på kjøkkenet.

Så hvordan skal vi da steke den?

Mange setter pizzaen enten nederst i ovnen, eller i midten. Men det beste stedet å sette pizzaen er faktisk helt øverst i stekeovnen.

Da vil nemlig varmen fra elementene i toppen av stekeovnen reflekteres godt av stekebrettet, og du får en jevn sterk varme som sørger for at bunnen blir sprø, og osten på toppen fin og gyllen. På ti minutter er en perfekt stekt italiensk pizza klar til å fortæres.

Se bare her:

Har du ikke tid til å lage pizzaen fra bunnen av? Da lærer du hva du skal se etter for å velge den sunneste frossenpizzaen her.

LES OGSÅ: Take away-pizza kan være en saltbombe

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer