Helse & Livsstil

Slik takler dere skrikerungen

Nøkkelen er et godt parforhold.

Slik takler dere skrikerungen
Publisert
Sist oppdatert
Par med skrikerunger klarer seg helt fint som foreldre, så lenge de har et godt forhold seg imellom.En ny studie gjort ved Ohio State University i USA viser at styrken i parforholdet avgjør hvor godt foreldrene reagerer på vanskelige og temperamentsfulle småbarn.- Når foreldre som har et godt parforhold opplever at barnet er vanskelig, takler de oppgaven veldig godt, sier forsker Sarah Schoppe-Sullivan i en pressemelding.- Par som ikke har et sterkt forhold vil mer sannsynlig komme i konflikt og undergrave hverandre, når de må takle en vanskelig unge.Schoppe-Sullivan mener det har vært forsket forbausende lite på hvordan vriene barn påvirker parets foreldreegenskaper. Tidligere forskning har i stor grad handlet om hvordan mødre alene håndterer barn som er lite medgjørlige.Forskerne fulgte 97 par som ventet barn - i tre måneder før fødsel og i tre og en halv måned etterpå. Parene ble også filmet.De som ikke hadde et godt parforhold var langt mer kritiske til hverandre som foreldre enn de som fungerte fint sammen. De med dårlige forhold konkurrerte med hverandre om babyens oppmerksomhet, og kunne si ting som «Ikke hold barnet på den måten». De rakket altså ned på den andres evne til å være en god forelder.I tidligere studier har Schoppe-Sullivan funnet ut at barn av foreldre som fungerer dårlig sammen påvirkes av det når de vokser opp. Disse barna blir gjerne mer aggressive og oppfører seg dårligere både hjemme og på skolen.- Det handler altså ikke om hva mor eller far gjør hver for seg. Begge to kan være gode foreldre på sin måte, men hvis de ikke fungerer sammen som foreldre påvirkes barna negativt, sier Schoppe-Sullivan.LES OGSÅ:
 • Sex med barn i huset
 • Et helvete å bli mor?
 • Hva koster barn?
 • Klar, ferdig - barn!
 • Pappas prinsesse
 • Når han ikke vil ha barn
 • Jeg vil ikke ha barn med ham
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer