Ekskjæreste

Slik takler du eksen hans

- Du må rett og slett bestemme deg for om du skal stole på han eller ikke, sier eksperten.

EKSKJÆRESTE: Det kan være vanskelig å være i et parforhold når partnerens ekskjæreste stadig dukker opp i hverdagen deres.  Foto: auremar - Fotolia
EKSKJÆRESTE: Det kan være vanskelig å være i et parforhold når partnerens ekskjæreste stadig dukker opp i hverdagen deres. Foto: auremar - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange kan det være utrolig vanskelig å forholde seg til tanken på at deres utkårede tidligere har kysset, delt minner og vært glad i andre kvinner. Kjenner du deg igjen? Da er du ikke alene.

Hvorfor er det egentlig så vondt å tenke på partnerens fortid?

LES OGSÅ: Slik takler du eks-rollen

Usikker på seg selv

Siv Gamnes, som er spesialist i Sexologisk rådgivning og leder ved Sex og Samfunn i Oslo, forteller til KK.no at det ikke er uvanlig å ha et anstrengt forhold til partnerens fortid med andre kvinner.

- Jeg tror den mest grunnleggende årsaken til dette er at en ofte er usikker på seg selv, og kanskje også hvilke følelser partneren egentlig har for deg. Mange tenker at partneren sammenligner dem med eksen, og bekymrer seg derfor for at de ikke skal være gode nok.

- Alle har ulike måter å takle partnerens fortid på. Mens noen prøver for eksempel å skyve unna tanken på at han har vært sammen med andre kvinner, er det andre som prøver å fremheve seg selv og gjøre alt for å være bedre enn eksen hans, forklarer hun.

Bør behandles med respekt

Uansett hva du føler og synes om eksen til partneren din, mener Gamnes det til syvende og sist er viktigst at du behandler henne med respekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer