Konflikt

Slik takler du konflikter best

Hater du å havne i krangler eller vanskelige situasjoner? Få ekspertens beste tips!

KONFLIKTSKY: Det er vanskelig å være konfliktsky. Få tipsene til hvordan du takler de stressende situasjonene. Foto: gpointstudio - Fotolia
KONFLIKTSKY: Det er vanskelig å være konfliktsky. Få tipsene til hvordan du takler de stressende situasjonene. Foto: gpointstudio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen finnes det ikke noe verre enn å havne i konflikter. 

Være seg med venner, familie eller kollegaer - eller noen helt ukjente - konfliktsky mennesker gjør omtrent hva som helst for å komme seg unna den ubehagelige situasjonen så fort som mulig. 

Problemet er at du antageligvis aldri får presset gjennom dine syn og meninger så lenge du er redd for å gjøre andre sinte og irriterte. 

Siden du mest sannsynlig mener noe helt annet enn personen du havner i konflikt med, er det jo synd å aldri få gitt uttrykk for disse følelsene, eller hva?

Hold hodet kaldt

Det finnes noen triks du kan prøve for å bli en mester på å takle de ubehagelige situasjonene. 

- Det beste du kan gjøre i en konflikt, er å holde hodet kaldt. Nå er det ofte nettopp det som er problemet, at man ikke klarer det. Det gjelder å distansere seg litt fra situasjonen, sier Christine Otterstad, sertifisert coach og fast spaltist i KK.

- Så fort du drar med følelser inn i en konflikt, er løpet kjørt, da blir du styrt av følelsene. Følelser vil alltid vinne over fornuften i slike sammenhenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer