Overgang Fra Ferie Til Jobb

Slik takler du overgangen etter ferien

Tungt å skulle starte å jobbe igjen?

SKULLE DU GJERNE HATT ÉN UKE TIL..? Å starte å jobbe igjen etter en lang ferie er ikke bare lett, men heldigvis kommer vi fort inn i rutinene igjen.  Foto: Scanpix
SKULLE DU GJERNE HATT ÉN UKE TIL..? Å starte å jobbe igjen etter en lang ferie er ikke bare lett, men heldigvis kommer vi fort inn i rutinene igjen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi er i august, og mange av oss er på vei tilbake på jobb etter en lang, lat ferie.

Og det er kanskje den lengste dørstokkmila som finnes? 

Første uka tilbake på jobb er ofte utrolig tung, og selv om du liker jobben din aldri så mye, har du kanskje gruet deg litt også.

LES OGSÅ: Er du morgengretten? 

Ferie er ikke ferie uten en jobb

Men hvorfor er det så utrolig tungt? Til tross for at du skal tilbake til hyggelige kollegaer, en jobb du trives i og spennende utfordringer?

- Det er det å komme ut av rutiner som gjør at det blir vanskelig, sier coach og mentaltrener Christine Otterstad. 

- Når det sklir ut litt, og vi skifter gir, så tar det litt tid å omstille seg igjen. Du kan jo merke det når ferien starter også, at den omstillingen er vanskelig. Da er det vanskelig å lande, forklarer hun. 

LES OGSÅ: Hva slags hodepine er det? 

Heldigvis finnes det råd. For å gjøre de første dagene litt lettere er det flere ting du kan flytte fokuset ditt over på. For det første; det faktum at du har en jobb. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer