Helse & Livsstil

Slik tenner du ham

Har du en Duracell-kanin på 20, eller et dovendyr på 40? Menn i ulike aldre tenner også ulikt.

Slik tenner du ham
Publisert
Sist oppdatert
Det eneste som er sikkert når det gjelder menn og sex, er at uansett alder så vil han ha det. Hvordan han vil ha det forandrer seg med åra. Her får du et innblikk i hva som gjelder for menn i 20-, 30- og 40-årsalderen.Menn i 20-åraKvantitet er stikkordet. Menn i 20-åra er proppfulle av testosteron og energi. - For disse gutta er damenes utseende viktig. De er i alderen der de vil gjøre nye erfaringer. Fordi de er så ivrige etter å teste ut mest mulig, kan de være tilbøyelige til utroskap. De tøyer egne grenser, og i noen tilfeller også grensene til kvinnene de er sammen med. Variasjon er uansett et universelt behov for menn når det gjelder sex, sier Peder Kjøs, som er psykolog og den nye samlivseksperten på kk.no sammen med psykolog Hanne Weie Oddli, som han er gift med.
 • Utro og uskyldig?
 • Ta testen: Hvor stor er risikoen for utroskap?
 • Unge menn vil altså gjøre det så ofte som mulig. Er de single vil de gjøre det med så mange som mulig. Er de i et forhold, vil de utforske alt innenfor seksualitetens verden med partneren sin. I garasjen, på kjøkkenbenken, i hagen til foreldrene dine, i alle tenkelige posisjoner. Deres appetitt på sex heller mer mot fast food enn gourmetmat. Egentlig er det ikke så veldig nøye hva som skjer, bare det ender med utløsning. Om du ikke orker å gå i gang med runde tre i løpet av én dag, kan du gi ham en hjelpende hånd, eller litt munnarbeid. Han vil synes du er alle tiders. Aberet med disse sexverdenens svar på Duracell-kaninene, er at de ikke alltid klarer å få opplevelsen til å vare. Tidlig sædavgang er mange unge menns forbannelse. Du kan ikke forvente at de greier å oppnå kontroll på egen hånd, så det er greit å ha noen triks på lur. Sex-triksene i 20-åra: Under forspillet stryker du bare lett over hans stolthet. For mye stimuli kan medføre at moroa er over med det samme dere kommer ordentlig i gang. Under selve akten er det smart å skifte stilling ofte. Da får han summet seg litt mellom slagene. Om du sitter øverst har du mer kontroll. Beveg deg sakte, og ta en kunstpause når du merker at han nærmer seg klimaks, før du går i gang igjen. Menn i 30-åraDette er perioden der mange stifter familie og bygger opp karrieren sin. - Mange menn synes kona er opptatt av alt annet enn sex. Og det kan jo stemme. For kvinner er sex ofte et overskuddsfenomen, mens det for menn er noe de bare må ha. Når paret legger seg om kvelden vil hun sove. Han vil ha sex, sier Kjøs.Timeplanen er ofte sprengt, og seksuell aktivitet kan synes som noe du må planlegge om du skal få det gjort. Det trenger faktisk ikke være så dumt. Om du avtaler å treffe ham på badet klokka halv ti, vil vissheten om daten være i tankene i timene fram til det skjer. Slik rekker dere å bygge opp en forventning til møtet. Veldig romantisk er dette kanskje ikke, men avtalte kjappiser kan bidra til å bekrefte forholdet. Tilstrekkelig er det imidlertid ikke.
 • Sex med barn i huset
 • Sex-triksene i 30-åra:Det er viktig at par også får god tid sammen innimellom. Parkér ungene hos barnevakten, og bruk hele kvelden på hverandre. Forsøk å bryte vanene dere har etablert i sexlivet. Innfør sexy undertøy, introduser nye stillinger eller snakk om seksuelle fantasier. - Igjen, variasjon er nøkkelordet, sier Kjøs. - I tillegg har menn i 30-åra lært seg selv å kjenne seksuelt. De vet hva de liker, hva de vil ha, og også mer om hva kvinnen vil ha. Men sex er da ikke rocket science. Det er fullt mulig å være utlært som 25-åring også.Menn i 40-åraPlutselig blir han veldig opptatt av kroppen og utseendet sitt. Han trener, spiser riktig, kjøper nye klær og kanskje en motorsykkel. Han har rett og slett innsett at han ikke kommer til å leve evig. Kroppen er ikke så fleksibel lenger, og det merkes også i senga. Potensen er ikke nødvendigvis som før. - Dette er vel ikke den mest akrobatiske gruppa, bemerker Kjøs.
 • Tren deg til bedre sex
 • Imidlertid er sjansen stor for at han er blitt en bedre og mer erfaren elsker når han har passert 40 år. Han har det ikke så travelt som før og er mer opptatt av kvaliteten på sexen. Gi ham skryt for det. Siden han har innsett at han faktisk er dødelig, trenger han bekreftelse på at han fortsatt virker. Risikoen er tilstede for at han vil søke denne bekreftelsen også utenfor hjemmet.Sex-triksene i 40-åra:- Denne aldersklassen vil tenne enormt på sin egen potens og attraktivitet, når de ser glansen av den i et par kvinneøyne. Menn på 45 er ofte nær toppen av en yrkeskarriere, og tenner på at damene setter pris på dette. Makt og det å bli beundret er veldig opphissende for mange godt voksne menn. Og det passer jo bra, for veldig mange damer tenner jo også på at menn har makt og blir beundret, mener psykolog og samlivsekspert Peder Kjøs.LES OGSÅ:
 • Ta testen: Sex eller kjærlighet?
 • Maten som gir deg lyst
 • Heller ny kjole enn sex
 • Hemmelige sex-fantasier
 • Mange kjøper sex
 • Hold deg sunn med sex
 • (Kilde: Redbook)

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer