Reker

Slik tiner du reker på under 15 minutter

Gjør dem spiseklare på null komma niks.

SLIK TINER DU DEM SUPERKJAPT: I denne saken får du to tips til hvordan du kan tine frosne reker på under 15 minutter.  Foto: Pavel Chernobrivets / Alamy/All Over Press
SLIK TINER DU DEM SUPERKJAPT: I denne saken får du to tips til hvordan du kan tine frosne reker på under 15 minutter. Foto: Pavel Chernobrivets / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reker er et av sommerens store høydepunkt, og det går gjerne med flere kilo i løpet av ferieukene.  

Mange synes fortsatt at prisen på ferske reker er litt vel stiv, selv om det er utrolig godt. Og som følge av dette, er det ofte frossenrekene som handles inn til middagen. 

Problemet med de frosne rekene er nettopp det at de må tines, noe som tar tid. 

Helst bør jo rekene tines langsomt – gjerne i kjøleskapet, til de er spiseklare. Eventuelt kan de spres utover avispapir i skygge på kjøkkenbenken, men også dette tar litt tid. 

Har du ikke hatt tid til å planlegge middagen og kjøpt frossenreker spontant på butikken, finnes det heldigvis noen smarte tips som hjelper deg med å tine dem i en fei. 

LES OGSÅ: Slik renser du reker superkjapt

Klare på 15 minutter

Et tips KK.no tidligere har gitt, er å ha de frosne rekene i en bolle, sette bollen i vasken og la iskaldt vann renne over dem i 15 minutter. 

Da har du spiseklare reker på null komma niks. 

Denne metoden vil imidlertid skylle vekk en del av saltet i rekene, men sånn helsemessig gjør jo ikke det så veldig mye. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer