Trening

Slik trener du best om sommeren

Late sommerdager kan fort gå utover de gode treningsvanene, men du må ikke nødvendigvis begynne på bunnen igjen til høsten.

Slik trener du best om sommeren
Publisert
Sist oppdatert
Legger du ferien unna ditt vante treningssenter, kan det være vanskelig å få trent like ofte som normalt mens du er borte. Da kan det være greit med alternative øvelser som ikke krever studiotilgang. Løping er en effektiv måte å vedlikeholde kondisjonen på, ifølge vår treningsekspert Jill Jahrmann.- Sørger du for et par løpeturer i uka, vil ikke kondisjonen lide i det hele tatt, sier Jill i nettmøte med kk.nos lesere - og legger til:- Styrkeeffektene varer lenger enn kondisjonen, så gjør noen øvelser - men ikke vær redd for at alt skal gå tapt.Den norske sommeren kan være stusselig til tider, med våte regndager som kommer som perler på en snor. Ikke la regnet ta fra deg joggemotet - du må jo dusje etterpå uansett. Pass bare på å kle deg skikkelig:- Kroppen blir jo god og varm i alle fall når du trener, så da gjør det ikke noe at du blir våt i tillegg. Selv pleier jeg å løpe i et par vanlige tigths, tynn trøye av superundertøy-kvalitet, og en vindjakke som er litt vannavstøtende. Om jeg skal ut i skogen der det er skikkelig vått, velger jeg goretex-joggesko som holder fuktigheten helt ute, sier Jill.Jill anbefaler også at du gjerne prøver deg på litt annerledes trening i ferien. - Prøv spenstøvelsene du finner her, råder Jill - som også anbefaler de andre treningsøvelsene som er å finne på kk.no. Har du småbarn, kan du kanskje bruke sommeren på å teste noe helt nytt? Jill liker jogging med barnevogn. Det krever riktignok en spesialtilpasset vogn, men vognen egner seg også på stranden og til fjells, og kan være en god investering for deg som lever aktivt. Spesialvognene kan du lese mer om her.Sommeren er også en god tid for andre utendørsaktiviteter. Prøv for eksempel:
 • Svømming
 • Basketball
 • Badminton/tennis
 • Strandvolleyball
 • Frisbee-spill
 • Sykling
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer