Kviser

Slik unngår du kviser

Tipsene som forebygger.

Renser du huden godt og tilfører masse fuktighet, vil du nok oppleve færre utbrudd og en remere og friskere hud.  Foto: Science Photo Library
Renser du huden godt og tilfører masse fuktighet, vil du nok oppleve færre utbrudd og en remere og friskere hud. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett alder, kviser er aldri særlig populært. Ved hjelp av noen enkle grep kan du forebygge utbrudd, og forhåpentligvis oppleve at huden blir både renere og sunnere.

Mindre porer

Rens huden godt

Sørg for å holde huden din ren ved å rense den hver eneste dag. Slik får du skånsomt fjernet død hud og overflødig olje. Bruk lunkent vann og en mild ansiktsrens, og unngå å skrubbe huden for hardt. Pass også på at hendene dine er rene før du rører ansiktet. Bruk til slutt et rent håndkle og klapp huden tørr.

Til krig mot kvisene
Urter og vitaminer mot uren hud

Tilfør riktig fuktighet

Bruk en fuktighetskrem som tilfører masse fuktighet, men sørg for at du finner en krem som er tilpasset din hudtype. Har du fet hud, kan du ikke bruke en krem skreddersydd for tørr hud. Gjør du det, kan du provosere frem kviseutbrudd. Snakk med butikkmedarbeiderne, og sørg for å lese på innholdsfortegnelsen før du kjøper produktet.


Vær sparsom med sminken

Vær sparsom med makeupen, særlig når du har utbrudd. Bruker du sminke, er det viktig at du renser huden godt hver eneste kveld. Hvis mulig, velg produkter uten olje, og benytt deg heller av vannbaserte produkter. Husk å les nøye på innholdsfortegnelsen før bruk, slik at du unngår stygge utbrudd.

Denne maten gir deg vakker hud

På håret

Unngå å bruke parfymer og hårprodukter med mange kjemikaler. Ingrediensene kan komme i kontakt med ansiktet ditt og tilstoppe porer og irritere huden. Hold deg til milde produkter, og dersom håret ditt er langt, kan huden din ha godt av at du setter det opp.

Fingrene fra fatet

Hold fingrene fra ansiktet! Slik unngår du at bakterier spres videre til huden, noe som kan provosere frem utbrudd. Aldri pill på kviser, da det kan føre til infeksjoner og arr.

Derfor bør du drikke grønn te

Hold deg unna sola

De sterke strålende kan føre til rødhet, og noen acne-produkter kan også gjøre huden enda mer sensitiv overfor sola. Bruk alltid solkrem med SPF 15 eller høyere, og igjen, les alltid innholdsfortegnelsen før bruk.

Riktig kosthold

Tilfør huden riktig næring gjennom kostholdet. Sjokolade og chips kan føre til utbrudd, og det samme kan junkfood og annen feit mat gjøre. Tilfør også frukt og grønnsaker til det daglige kostholdet. Studier har vist at vitamin A og betakaroten kan forbedre hudens immunitet og helse, så gi plass til gulerøtter, søtpoteter, aprikoser og spinat så ofte som mulig.

Kan du få kviser av godteri?

Topp med trening

Trening er godt for kropp og sinn, inkuldert huden, som er ditt største organ. Fysisk aktivitet minsker sjansen for angst og stress, og gjør at blodet strømmer lettere gjennom kroppen. Når du trener, kan det være lurt å unngå klær som gnisser mot huden. Bruk et håndkle og tørk svetten av pannen så ofte så mulig, da svette kan irritere huden og øke bakterinivået. Alltid dusj og rens huden rett etter trening.

Slapp av!

Eksperter tror at vår emosjonelle tilstand henger tett sammen med helsen vår, samt hudens tilstand. Noen studier har vist at stress har sammenheng med kviser og urenheter. Ta deg tid til å forstå hvordan kroppen din reagerer på stress og hvorfor du blir stresset, og finn deretter effektive måter å bli kvitt stresset på for å unngå utbrudd.

Dette kan ødelegge huden
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer