FRISK HELE DAGEN: Få rougen til å sitte fra morgen til kveld med dette supertrikset: Start med kremrouge og legg en pudderrouge over for å «sette» kremproduktet. Foto: Getty Images/iStockphoto
FRISK HELE DAGEN: Få rougen til å sitte fra morgen til kveld med dette supertrikset: Start med kremrouge og legg en pudderrouge over for å «sette» kremproduktet. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Rouge

Slik varer rougen hele dagen

Friske roser i kinnene gir liv til vintergusten hud, men ofte falmer rougen etter få timer.

KK.no har tidligere skrevet om hvor du plasserer rougen, hvilke farger du bør velge og hva du bør unngå.

Det er ingen tvil om at dette produktet gir ansiktet ditt nytt liv, spesielt nå på vinteren, når huden gjerne er litt ekstra gusten og grå.

Dog hjelper det lite om du har lagt rougen perfekt, hvis den forsvinner etter bare noen timer.

Lær deg hovedreglene

Som hovedregel, bør du alltid bruke kremprodukter oppå andre kremprodukter og pudderprodukter oppå andre pudderprodukter.

Bruker du en flytende foundation bør du derfor enten sette den med et ansiktspudder først, eller gå for en kremblush. Da får du det jevneste, peneste resultatet, og det vil sitte bedre.

Bruker du en pudderfoundation, enten den er mineralbasert eller ei, blir det penest om du følger opp med en pudderblush.

Selvsagt kan du bryte disse reglene, men det er greit å kjenne til prinsippet før du begynner å mikse ulike typer produkter.

Lag på lag

For å få rougen til å vare hele dagen, er det om å gjøre å legge den på i lag og få den godt inn i huden. Legger du den bare løst oppå huden, vil den naturligvis skli av mye tidligere.

Et supertriks for å forlenge hvor lenge de friske rosene i kinnene varer, er å kombinere krem- og pudderprodukter.

Slik gjør du det:
 • Det beste tidspunktet for å legge en kremblush er etter du har lagt foundation og concealer, men før du påfører pudder. Start derfor med dette, men vent med å sette produktene med pudder.
 • Hvis du bruker pudderfoundation, gjør du også dette før kremblush. Da må du bare være ekstra forsiktig under påføringen av kremrouge.
 • Kremrouge kan påføres med en kost eller med fingrene. Hvis du går for kost, bør du velge en med syntetisk bust for et best mulig resultat. Syntetiske sminkekoster virker bedre med kremprodukter enn koster med naturbust.
 • Har du ikke en kremrouge, kan du fint bruke en leppestift. De fleste sminkeprodukter kan som kjent brukes til mer enn det de er markedsført som.
 • For å bruke leppestiften som rouge, tar du litt (og ja, litt holder lenge!) leppestift på en finger og presser på kinnene. Unngå leppestifter med for mye skimmer eller glitter.
 • Jobb kremblushen godt inn i huden. Bruker du fingrene er det viktig at du presser produktet inn i huden, ikke gnir. Gnir du, kan du nemlig få stygge skolder.
 • Avslutt med en pudderrouge i en lignende farge for å «sette» kremrougen. Når du legger disse oppå hverandre, vil sminken sitte mye lenger og du beholder de friske kinnene hele dagen.

 • Slik legger du den riktig

  Det mange ikke føler seg helt trygge på, er hvor rougen skal legges. For mange er dette sminketabben de oftest begår. For å gjøre det enklere, har makeupartist Hilde Pettersen Reljin noen enkle regler:

 • Har du smalt ansikt og vil sminke det litt rundere, legger du blushen i en mer rund form på kinneplet, altså der kinnet stikker mest ut når du smiler. Da får du søte eplekinn.
 • Har du et bredere ansikt og vil sminke det litt smalere, bør du følge kinnbeinet med rougen og legge den i en smal stripe.
 • Jo eldre du er, jo viktigere blir det at du plasserer blushen litt høyere, så du gir ansiktet et lite løft.
 • Unngå å legge blush nærmere nesen enn ca. to fingerbredder. En annen måte å måle på, er å se rett fram og bare legge blushen inn til under midten av pupillen.
 • Unngå å legge blush høyere opp enn ytre øyekrok.
 • Pass alltid på å duse kantene godt. Harde kanter og brå overganger ser både unaturlig og lite flatterende ut. Bruk en kabukikost, en pudderkost ellker en fuktet sminkesvamp til å mykne overgangene.
 • Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: