Uren Hud

Slik velger du riktig sminke til uren hud

Sliter du med kviser og urenheter? Her er hudpleiernes beste tips.

UREN HUD: Har du kanskje valgt sminke som ikke er egnet din hud? Å finne riktige produkter til din hudtype er viktig for et godt resultat. Foto: Scanpix
UREN HUD: Har du kanskje valgt sminke som ikke er egnet din hud? Å finne riktige produkter til din hudtype er viktig for et godt resultat. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange av oss sliter med uren hud og kviser, og da er det ikke alltid lett å vite hvilken sminke vi bør velge for å dekke over. 

Er flytende foundation best, eller pudder? Er det noen spesielle ingredienser vi bør se etter?

Å gå uten sminke vil nok være det beste om du har en veldig akneutsatt hud. Likevel er jo ikke dette noe man har lyst til, når de røde prikkene popper opp. Så hvis du først skal bruke sminke - hvordan type er egentlig best?

Se etter dette

Grethe Marie Grimen er hudterapeut og driver Beauty Hudpleiefagskole. Hun sier at du først og fremst bør se etter en foundation som er fri for komedogen.

- Hvis en foundation inneholder dette, vil den kunne tette porene. Da slipper det ikke luft til og bakterier spres lettere ned i porene, kan øke urenheter og gjøre problemet mye større, sier Grimen.

Hun forteller at det å bruke mineralpudder kan være fordelaktig om du har uren hud. Men sørg for at det ikke inneholder et pigment som ofte brukes i mineralsminke -  nemlig Bismuth Oxychloride.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer