Orgasme

Slik vet du at hun har fått orgasme

Måten en kvinne går på kan avsløre mye ...

ORGASME-GANGE? Det høres utvilsomt rart ut, men ikke se bort ifra at sexologene er inne på noe når de hevder gangen kan avsløre litt av hvert om sexlivet ditt.  Foto: mimagephotos - Fotolia
ORGASME-GANGE? Det høres utvilsomt rart ut, men ikke se bort ifra at sexologene er inne på noe når de hevder gangen kan avsløre litt av hvert om sexlivet ditt. Foto: mimagephotos - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det finnes forskning som redder menneskeliv - og det finnes forskning som kanskje er mer av det underholdende slaget ...

En gruppe belgiske sexologer har tidligere funnet ut at måten en kvinne går på, kan avsløre om hun har hatt orgasme nylig eller ikke.

Og selv om det høres litt merkelig ut, så er det langt fra bare tull. Som KK.no tidligere har skrevet, så sier gangen vår en hel del om oss.

LES OGSÅ: Derfor bør du sove naken


Avslørt av rumpa og beina

De belgiske sexologene ved universitetet Catholique de Louvain ønsket å finne ut om en kvinnes gange kunne avsløre noe i forhold til orgasmer - altså om hun hadde hatt orgasme nylig og hvordan orgasme hun hadde hatt.

Mer konkret ville forskerne også se om måten kvinnen gikk på kunne vise om hun hadde hatt orgasme oppnådd ved at klitoris ble stimulert, eller om hun også hadde hatt orgasme oppnådd ved at skjeden ble stimulert - en type orgasme mange kvinner aldri klarer å oppnå.

Ifølge det danske nettstedet Oestrogen.dk samlet forskerne en gruppe kvinner - hvor av halvparten aldri hadde hatt skjedeorgasme, mens halvparten hadde hatt det. Så ba de enkelt og greit kvinnene gå over gulvet, mens de observerte dem.

Sexologene skulle så analysere seg frem til hvem av kvinnene som hadde hatt skjedeorgasme og hvem som ikke hadde hatt det. Og det er her det begynner å bli interessant. Det viste seg nemlig at sexologene gjettet riktig på åtte av ti kvinner.

Teorien eller hypotesen er derfor at kvinner som har hatt skjedeorgasme beveger seg mindre stivt, mer avslappet, tar lengre steg og har større bevegelse i rumpe og hofter.

LES OGSÅ: Får 11 orgasmer om dagen

SKJELVINGER: Ifølge Peder Kjøs får noen kvinner skjelvinger - gjerne i beina, i forbindelse med orgasme.  Foto: Getty Images
SKJELVINGER: Ifølge Peder Kjøs får noen kvinner skjelvinger - gjerne i beina, i forbindelse med orgasme. Foto: Getty Images Vis mer

Rødme og skjelvinger

Selv om den belgiske studien kanskje ikke skal tas altfor høytidelig, så synes spesialist i klinisk voksenpsykologi og sex- og samlivsekspert, Peder Kjøs, at den er interessant.

– Jeg synes hypotesen sexologene selv legger fram er god. At ganglaget gjenspeiler «flyt, energi, sensualitet, frihet og muskler som verken er slappe eller anspent».

Kjøs mener det er naturlig at kvinner som går på denne måten, også er kvinner som har lettere for å få både klitorisorgasme og skjedeorgasme.


– Vi vet fra mange andre studier at kvinnens holdning til sex, kropp og seg selv som seksuelt vesen har mye å si for om hun får orgasme, sier Peder Kjøs.

Han kan dessuten fortelle at det også finnes andre måter som røper om kvinnen har fått orgasme, tegn som kanskje er lettere å tyde enn ganglaget.

– Mange opplever rødming, gjerne på brystet, når de har orgasme, men det er også mange som blir røde på brystet bare av å bli opphisset. Noen kvinner har ukontrollerte skjelvinger i kroppen, gjerne i beina, i forbindelse med orgasme, mens andre har orgasme uten slike skjelvinger.

LES OGSÅ: Visste du at menn også «faker»?

VRIKK: Ifølge sexologene beveger kvinner som har hatt orgasme hofter og rumpe mer. Foto: mimagephotos - Fotolia
VRIKK: Ifølge sexologene beveger kvinner som har hatt orgasme hofter og rumpe mer. Foto: mimagephotos - Fotolia Vis mer

Øvelsen som gir orgasme

Peder Kjøs forklarer at mange kvinner i tillegg får muskelsammentrekninger i skjeden, og at dette også er noe mannen kan kjenne.

Men noen helt sikre tegn finnes ifølge sex- og samlivsekserten ikke.

Det man derimot med sikkerhet vet, er at det er fullt mulig å øve seg til bedre og hyppigere orgasmer. Sexolog Gro Isachsen har tidligere fortalt til KK.no at du ved å trene bekkenmusklene kan få bedre orgasmer.

– Med godt trente bekkenbunnsmuskler kjennes orgasmene kraftigere, og det er lettere å få flere typer orgasmer, ifølge Isachsen.

Hun har selv vært med på å utvikle bekkenbunnstreneren, VagiFlex, som gir fleksibel motstand når du trener underlivsmusklene.

Treningsprinsippet er godkjent av amerikanske Food and Drug Administration (FDA), og skal kunne gi effektiv trening for de rette musklene.

LES OGSÅ: Alt du bør vite om orgasme

KAN AVSLØRE ORGASMEN: Sexologenes teori er at gangen sier mye om kvinnens sensualitet og holdning til egen kropp, og derfor kan avsløre om du har hatt orgasme nylig eller ikke.  Foto: Erwin Wodicka - wodicka@aon.at
KAN AVSLØRE ORGASMEN: Sexologenes teori er at gangen sier mye om kvinnens sensualitet og holdning til egen kropp, og derfor kan avsløre om du har hatt orgasme nylig eller ikke. Foto: Erwin Wodicka - wodicka@aon.at Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer