FROKOST: Hvor sunn tror du frokosten din er? Nå kan du faktisk finne det ut - på Melk.no.  Foto: Colourbox
FROKOST: Hvor sunn tror du frokosten din er? Nå kan du faktisk finne det ut - på Melk.no. Foto: Colourbox Vis mer

Frokost

Slik vet du om frokosten din er sunn nok

Ny frokostkalkulator regner ut næringsinnholdet for deg.

Publisert
Har du noen gang lurt på hvor mange kalorier det er i brødskiven med brunost som du gumler i deg til frokost, eller om du egentlig får i deg noen næringsstoffer gjennom melkeskvetten du har i kaffen?

Vel, da har Opplysningskontoret for Meieriprodukter - Melk.no (ekstern lenke) kommet med en smart løsning til deg.

Nylig lanserte de en helt spesiell frokostkalkulator, som skal hjelpe folk til å få «frokostvett på nett».

LES OGSÅ: Denne maten bør du spise daglig

Regner ut nøyaktig næringsinnhold

Så langt har over 160.000 nordmenn vært inne og sjekket næringsverdien av frokosten sin, står det i en pressemelding, og KK.no er også blant dem som har testet kalkulatoren.

Ved å skrive inn hva du spiser til frokost (her skal du legge inn alt fra frokostblandinger til brødskiver, pålegg, sukker, kaffe, te, juice, bakevarer og lignende), regner kalkulatoren ut nøyaktig næringsverdi for måltidet, og hvor mye av anbefalt dagsdose du får i deg av ulike næringsstoffer - som karbohydrater, fett, proteiner, kalsium og vitaminer.

Får du for lite, for mye eller akkurat passe mengde av næringsstoffer gjennom frokosten, opplyser også kalkulatoren deg om dét.

På denne måten kan kalkulatoren være et glimrende verktøy både for de som er generelt opptatt av helse og kosthold, og de som vil ned i vekt.

Sjekk frokosten din HER! (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Slik lurer du inn mer grønt i frokosten

POPULÆR: Ifølge Ida Berg Hauge, daglig leder i Melk.no, har frokostkalkulatoren så langt vært veldig populær. Over 160.000 nordmenn har testet den.  Foto: Melk.no
POPULÆR: Ifølge Ida Berg Hauge, daglig leder i Melk.no, har frokostkalkulatoren så langt vært veldig populær. Over 160.000 nordmenn har testet den. Foto: Melk.no Vis mer

Kjekt for både barn og voksne


Selv om en del av oss vet sånn cirka hvor mange kalorier det er i måltider vi spiser, og hvor mye energi vi får i oss, er det de færreste som vet nøyaktig karbohydrat- og proteininnhold.

Og Ida Berg Hauge, daglig leder i Melk.no, tror dette er en av grunnene til at kalkulatoren har blitt så populær.

– Mange synes det er vanskelig å forholde seg til råd om hvor mye proteiner og karbohydrater de skal få i seg. De færreste av oss har jo noe begrep om hvor mye som finnes i for eksempel en brødskive med hvitost og et glass melk. Frokostkalkulatoren lar deg sjekke dette enkelt, og prøve deg fram med ulike kombinasjoner til du finner rett verdi – gjennom noe du faktisk liker, sier hun i pressemeldingen:

– Den er også fin å bruke for å regne ut hva barna dine får i seg og egner seg til å teste både frokost, lunsj/matpakke, aftens og andre kalde måltider.

LES OGSÅ: Spis sunt uten å blakke deg


Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer