Intimbarbering

Slik vil gutta at det skal se ut «der nede»

Svært få ønsker faktisk at partneren skal være glattbarbert.

HVILKEN FRISYRE VELGER DU: En ny studie viser at svært mange mannfolk foretrekker at du velger en litt mer naturlig trimming "der nede".  Foto: Thinkstock.com
HVILKEN FRISYRE VELGER DU: En ny studie viser at svært mange mannfolk foretrekker at du velger en litt mer naturlig trimming "der nede". Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I disse dager pleier de fleste å frisere seg nedentil. Til tross for at enkelte eksperter kanskje advarer mot intimfrisering kaster mange seg på både barbering, voksing og laser-behandlinger.

Men hva er det guttene vil ha?

Foretrekker mannfolkene at du er helt glattbarbert «der nede», eller er det slik at de fleste vil at vi skal la det være igjen en liten veiviser?

Vel, en ny studie viser at svært mange foretrekker en litt mer naturlig «frisyre», skriver Daily Mail.

LES OGSÅ: Slik unngår du nuppete bikinilinje

Foretrekker det mer naturlig

Til tross for at kvinner i en årrekke har vært overbevist om at området «der nede» gjerne skal ligne en pornostjerne, ser det ut til at svært mange menn foretrekker det litt mer naturlig.

Studien, som inkluderte 1000 menn, viste at den mest populære intimfriseringen er «trimmet og velstelt» - langt fra den populære Hollywood-trimmingen, hvor alt håret er fjernet.

– Disse frisyrene er på vei til å bli like viktig som håret på hodet, sier Sue Ismiel, administrerende direktør i hårfjerningsmerket «Nads», som gjennførte studien.

Nesten halvparten (43 prosent) av de som deltok i studien, kunne fortelle at de foretrakk at partneren deres var så naturlig som mulig, men med et såkalt «Bermuda triangel» - der hårene foran er trimmet og alt utenfor bikinilinjen er fjernet.

LES OGSÅ: Derfor får du soppinfeksjoner

VIKTIGERE FOR KVINNER ENN FOR MENN: Ifølge Peder Kjøs, samlivsekspert og psykolog, virker det ofte som at kvinner pynter seg for seg selv og for hverandre, fremfor for partnere.  Foto: Getty Images/Ingram Publishing
VIKTIGERE FOR KVINNER ENN FOR MENN: Ifølge Peder Kjøs, samlivsekspert og psykolog, virker det ofte som at kvinner pynter seg for seg selv og for hverandre, fremfor for partnere. Foto: Getty Images/Ingram Publishing Vis mer

Liker noe annet hva kvinner selv gjør

Psykolog og samlivsekspert Peder Kjøs kan fortelle at det er et typisk fenomen at menn foretrekker det mer naturlige, mens kvinner gjerne vil gjøre et eller annet tiltak.

– Menn liker damer tykkere enn det damer selv gjør, de liker dem med mindre sminke, mindre voldsomme frisyrer på hodet, og altså også mindre frisert nedentil, forteller han.

Men det er ikke fullt så enkelt. Ifølge Kjøs liker menn at kvinner er opptatt av sex, og de liker at noe er annerledes - to kriterier som intimbarbering kan oppfylle. Menn liker visst tanken på at damer er opptatt av frisering, enten de er helbarbert eller bare trimmer litt.

– De tar det gjerne som et tegn på at du er litt kul, og kanskje er med på litt mer. Det er på en måte litt spennende, sier samlivseksperten.

Likevel er det ikke alt som faller i smak hos mannfolkene.

– Kvinner konkurrerer ganske hardt med hverandre og vurderer seg selv veldig strengt, ofte etter kriterier som menn ikke skjønner, er uenig i, eller overhodet ikke vet om, sier Kjøs.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Derfor klør du etter påsken

Vil ikke ha design-frisering

Blant de resterende mannfolkene i den aktuelle studien, var det 17 prosent som foretrakk den brasilianske varianten, mens 15 prosent likte at hårene var trimmet som et hjerte - en såkalt «Heart Breaker».

Bare 12 prosent foretrakk en full «Hollywood» - der alt hår er fjernet. De ønsket helst at partneren skulle ha igjen noe hår «der nede».

– Jeg ville sterkt mislikt det hvis partneren min ikke hadde hatt noe hår der nede. Jeg vil mye heller at hun skal være velstelt enn at hun skal ha et latterlig design, sier Mark Tailworth, en av deltakerne i studien.

Den stilen som var minst populær i undersøkelsen var en variant kalt «G Wax», der du har igjen en liten og veltrimmet firkant med hår foran, som - la oss være ærlig - høres litt snodig ut.

LES OGSÅ: Nå slipper du body lotion

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer