Krangling

Slik vinner du en diskusjon

Blir du overkjørt av partnerens argumenter?

DIALOG? Krangling er slett ikke en dødsdom over forholdet. Det er heller hvordan dere krangler som har mest å si for forholdets framtid.  Foto: Garo/Phanie/REX/All Over Press
DIALOG? Krangling er slett ikke en dødsdom over forholdet. Det er heller hvordan dere krangler som har mest å si for forholdets framtid. Foto: Garo/Phanie/REX/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: «Herregud, du er jo helt idiot».

Dette er et klassisk eksempel på hva du ikke bør si under en krangel. Likevel kan slike usaklige og sårende uttrykk lett fly ut av munnen når sinnet står i kok – du mister rett og slett fatningen.

Krangling og diskusjoner er helt vanlig i et forhold, og det trenger slett ikke bety at dere ikke passer sammen. Det er heller hvordan dere krangler som har mest å si for forholdets framtid. Og her er vi forskjellige.

Par- og familieterapeut Kate Elin Søyland hos Åpen Dialog i Sandnes sier til KK.no at alle par møter utfordringer og problemer før eller siden – så det å krangle kan faktisk være et sunt tegn.

– Min kliniske erfaring er at det ikke er et problemfritt forhold som er nøkkelen til et lykkelig og langt samliv, men gode kommunikasjonsferdigheter.

– Noen par trenger krangler for å utvikle seg. Det å finne nye og gode løsninger på krangler og uenighet vil øke din relasjonskompetanse, det er positivt både med hensyn til forholdets kvalitet og levetid, forteller hun. 

LES OGSÅ: Slik takler du hverdagsirritasjonene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer