Forskning

Slik vinner du mannen

Her er et overraskende triks som gjør det lettere for deg å kapre hjertet hans.

Publisert
Sist oppdatert
Dersom du spør din elskede om han vil gifte seg med deg, bør du sørge for at du henvender deg til hans venstre øre. Det høyner sjansene dine for å få et «ja».

 • Smarte damer har dårlig sex

 • Setter seg i øret

  Ny forskning viser nemlig at kjærlighetserklæringer, spøker eller sinte utbrudd huskes best - og har størst innvirkning - når du hører dem gjennom ditt venstre øre, skriver The Times.

  Forskning på Sam Houston University of America, basert på 1120 personer, viser at intervjuobjektene husket flere følelsesladede ord assosiert med kjærlighet og sinne når ordene ble hørt gjennom det venstre øret.

  Når følelsesladede ord ble presentert gjennom det venstre øret, var prosentandelen på dem som husket nøyaktig hva som ble sagt 69 prosent, sammenlignet med 56 prosent gjennom det høyre øret.

  Dessuten, måtte du simpelhen bare le sist gang du hørte en vits? Sjansen er stor for at spøken nådde deg gjennom venstre øre, som er veien til høyre hjernehalvdel.

  Forskning på University of California viser at den høyre hjernehalvdelen er mer aktiv og ser ut til å være mer involvert i prosesseringen av spøker.

  Følelsesladet og lattermild

  Det hele handler om hvordan hjernen vår oppfatter og behandler informasjon. Høyre og venstre hjernehalvdel har sine spesialiserte funksjoner:

  1. Venstre hjernehalvdel er mer logisk-basert og dominant.
  2. Høyre hjernehalvdel er mer kreativ, visuell, intuativ og emosjonell.

  Det venstre øret har i flere studier vist seg å være veien til den emosjonelle siden av hjernen. Det høyre øret er veien til den ikke-emosjonelle logiske siden.

  Denne oppfatningen er delt av en flere forskere bak en rekke psykologiske studier og hjernescannninger.

  Med nese for det gode

  Men ørene er langt fra den eneste kroppsdelen som blir påvirket av måten vår finurlige hjerne bearbeider informasjon.

  Det venstre kinnet er vissnok det som foretrekkes for et kyss, det høyre øyet er best til å prosessere farger, og den høyre foten er den mest følsomme overfor kiling.

  Og dersom mannen vil lukte godt for sin kvinne, bør han sørge for at hun snuser ham inn med venstre nesebor. Aftershave og blomster har nemlig størst effekt på kvinnes venstre nesebor, foreslår forskning fra University of Pennsylvania Smell and Taste Centre.

  Forskerne testet forskjellige dufter vis både høyre og venstre nesebor hos 60 personer. Duftene gjorde størst inntrykk via venstre nesebor. Dette gjaldt kun for kvinner.

  Undersøkelser viser også at 70 til 85 prosent av kvinner vugger babyen på venstre side, uansett om de er vesntrehendte eller ikke. Ifølge forskning på Sussex University, gjør kvinner dette fordi det hjelper dem i å forstå barnets følelsesmessige og psykiske behov.

  LES OGSÅ:
 • Kyss deg lykkelig
 • 7 veier til lykke
 • Lykke er billig
 • Ja, lykke kan kjøpes
 • Spis deg til et vakkert smil
 • Ler du som en apekatt?
 • Slik sjarmerer du ham i senk
 • Den ultimate flørteguiden
 • Er du klar for å finne hverdagslykken?

 • Slik vinner du mannen
  Slik vinner du mannen
  Foto: All Over PressAll Over Press
  Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer