Forhold

Slike menn vil kvinner ha!

Vi vil ha «brumlebasser».

MASKULIN: Ingen tvil om at Vin Diesel er noe av det mest maskuline som er å oppdrive i Hollywood. Foto: All Over Press
MASKULIN: Ingen tvil om at Vin Diesel er noe av det mest maskuline som er å oppdrive i Hollywood. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner vil ha en mann med dyp, mørk røst.

De av oss med de lyseste stemmene synes «brumlebasser», som Vin Diesel, er aller mest sexy.

Det viser en ny studie publisert i fagtidsskriftet Behavioral Ecology, melder Live Science.

LES OGSÅ:
Dette gjør deg sexy, ifølge forskning
Metroseksuelle menn er turn-off

Lys stemme = attraktiv

Tidligere forskning har vist at menn synes kvinner med lyst stemmeleie lyder mer attraktive.

Videre studier har funnet en mulig forklaring på dette: Lysrøstede kvinner har ofte høyere østrogennivåer. Stemmen kan dermed fungere som en pekepinn for menn, og gi dem et hint om hvor sunn og fruktbar en kvinne er.

For KVINNER:

Hva foretrekker du?Mørkere stemmer
 
369 (58%)
Noe midt i mellom
 
188 (30%)
Spiller ingen rolle hvilken stemme han har
 
63 (10%)
Lysere stemmer
 
16 (3%)

Flere barn med mørk røst

Men også kvinner kan få hint om mannens evne til å reprodusere seg selv via stemmen hans. Undersøkelser har faktisk vist at menn med mørke stemmer får flere unger.

En mørk røst tolkes ofte også som svært maskulint – og de mest attraktive kvinnene ser ut til å foretrekke mannemenn. Maskuline trekk, som brede haker og tunge øyenbryn, assosieres ofte med god mannlig helse.

TA TESTEN: Er han macho, mucho eller metroseksuell?

Foretrekker maskuline stemmer

113 kvinnelige studenter deltok i studien. Forskerne målte stemmeleiet deres, deretter lyttet de til lydopptak av menn og ble bedt om å rangere disse etter hvor attraktive de var. Disse stemmene var blitt elektronisk endret til å være enten lysere eller mørkere.

Resultatene viser at de kvinnelige deltakerne likte de mørkeste stemmene best. Kvinnene med de lyseste stemmene foretrakk imidlertid maskuline røster nesten 20 prosent mer enn kvinnene med de mørkeste stemmene.

For MENN:

Hva foretrekker du?Lysere stemmer
 
12 (39%)
Mørkere stemmer
 
10 (32%)
Noe midt i mellom
 
6 (19%)
Spiller ingen rolle
 
3 (10%)

Sikter ikke for høyt

- Disse funnene antyder at kvinners preferanser på en eller annen måte blir påvirket av hvor attraktive de selv er, sier forsker Benedict Jones til livescience.com.

- Denne effekten kan være en konsekvens av at folk finner sin plass på «markedet» og dermed tar hensyn til det når de vurderer hvor attraktive andre er.

LES OGSÅ: Kvinner sikter for lavt

- Det som er litt overraskende er imidlertid at denne effekten også er tydelig i studier som denne, hvor man bedømmer en person man aldri kommer til å møte, sier Jones.

- Vi er så bevisste på vår egen «markedsverdi» at vi til og med tar det med i beregningen i situasjoner hvor det egentlig ikke er nødvendig.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer