Angst

Sliter du med angst?

Det er vanligere enn du tror.

ANGST: Angst rammer langt flere enn du kanskje tror, og kan gi en rekke ulike symptomer. Men kan man bli kvitt det? Foto: Garo/Phanie/REX/All Over Press
ANGST: Angst rammer langt flere enn du kanskje tror, og kan gi en rekke ulike symptomer. Men kan man bli kvitt det? Foto: Garo/Phanie/REX/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Tretthet og hodepine, kvalme og skjelvinger, pustevansker og hjertebank – dette er bare noen av de mange symptomene på angst.

Angst er en form for irrasjonell frykt, og kan oppleves svært forskjellig hos ulike mennesker. Men som regel handler det om at lageret av bortgjemte følelser er blitt for stort, og kroppen sier ifra. 

Dette er altså kroppens primære varselsystem.

Angst rammer langt flere enn du kanskje tror, og selv ressurssterke mennesker som ser ut til å ha det bra kan plutselig oppleve en slik smell. Men hvordan kan man egentlig ta kontroll over angsten?

LES OGSÅ: Så mange nordmenn har diagnosen hypokondri

Mange muligheter for hjelp

– Angstsmerten kan være overveldende og stor, og når man er på det verste føler man at man trenger hjelp med en gang.

- Noen ganger kan angst komme som lyn fra klar himmel, og du forstår kanskje ikke hva som skjer med deg. Dette kommer ofte av ting man har skjøvet unna i lang tid, sier daglig leder av Angstringen, Manuela Wanneck til KK.no.

Angstringen driver informasjonstelefon og selvhjelpsgrupper uten leder over hele landet. Der har alle deltakerne personlig erfaring med angst, og de skal jobbe med å bearbeide angsten i samspill med andre. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer