Store Porer

Sliter du med store porer i ansiktet?

Kan skyldes både arv og livsstil.

VANLIG PROBLEM: Store, synlige porer og svarte prikker er noe mange av oss irriterer oss over, og både økt talgproduksjon og solskader er vanlige årsaker. Foto: REX/Garo / Phanie/All Over Press
VANLIG PROBLEM: Store, synlige porer og svarte prikker er noe mange av oss irriterer oss over, og både økt talgproduksjon og solskader er vanlige årsaker. Foto: REX/Garo / Phanie/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle drømmer vi om lekker og feilfri porselenshud, men dessverre er dette forbeholdt de færreste.

Ja, selv ikke modeller og kjendiser er helt feilfrie. Selv om både sminketeknikker og bilderetusjering kan få oss til å tro det motsatte.

Sannheten er at vi alle har noe vi plages av, eller ikke er helt fornøyd med. Og store og synlige porer i ansiktet kan ofte være en av dem.

Store porer er slett ikke uvanlig, og er noe mange av oss irriterer oss over. Noen føler kanskje at de nesten alltid har hatt store porer, mens andre plutselig oppdager at huden har fått et grovere trekk.

Så hva skyldes det egentlig at vi får disse synlige porene? Og kan man bli kvitt dem?

LES OGSÅ: Med dette trenger du ikke botox

Kan skyldes gener eller alder

Det er flere årsaker til at noen har store porer, og ifølge hudlege og akne-ekspert Michael Zangani ved Hud & Akne Klinikken, kan dette være gener, alder, solskader, og tette porer.

– Mange som har store porer har også familiemedlemmer med det. Hvis du i tillegg har fet hud kan talg i seg selv også føre til større porer, sier han til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer