Fetisj

SM er ikke lenger en sykdom

Nordmenn lider ikke lenger av sadomasochisme. Det er nemlig ingen sykdom.

INGEN SYKDOMSTILSTAND: – Vi mener at det ikke er grunnlag for, verken i dagens samfunnsnorm eller i den helsefaglige tenkingen, å klassifisere disse diagnosegruppene som sykdom, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen Foto: Retna UK  / Retna UK  / Retna
INGEN SYKDOMSTILSTAND: – Vi mener at det ikke er grunnlag for, verken i dagens samfunnsnorm eller i den helsefaglige tenkingen, å klassifisere disse diagnosegruppene som sykdom, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen Foto: Retna UK / Retna UK / Retna Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fetisjister og sadomasochister kan løfte hodene etter at Helsedirektoratet nå har sluttet å klassifisere de seksuelle preferansene deres som sykdomstilstander.

Svenskene var først ute

Direktoratet har endret den norske versjonen av det internasjonale diagnoseregisteret, slik svenskene gjorde for et år siden. Fetisjisme, fetisjistisk transvestittisme, sadomasochisme og mulitiple forstyrrelser i seksuelle objektvalg og transvestisme tas ut av registeret.

Derfor tenner vi på røff sex

Tenker annerledes nå

– Vi mener at det ikke er grunnlag for, verken i dagens samfunnsnorm eller i den helsefaglige tenkingen, å klassifisere disse diagnosegruppene som sykdom, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen til Dagens Medisin.

– Ved å utelukke kodene for bruk i Norge, ønsker direktoratet å bidra til å svekke en allmenn oppfatning om at enkelte seksuelle preferanser, seksuelle identiteter og kjønnsuttrykk, kan ses på som en sykdomstilstand.

...og dette gjelder puppefetisjistene også

WHO neste?

Helsedirektoratet har uttalt at de ønsker å arbeide for at WHO gjør tilsvarende endringer i sitt kodeverk, dersom vedtaket gikk gjennom i Norge.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer