Mageøvelser

Smalere liv? Tren de indre magemusklene!

Prøv vakuumøvelsen - en enkel og supersmart øvelse som hjelper deg å få flat mage.

FLAT MAGE OG SMALT LIV: Drømmer du om å oppnå dette? Da bør du prøve øvelsen som er beskrevet nedenfor! Foto: Colourbox
FLAT MAGE OG SMALT LIV: Drømmer du om å oppnå dette? Da bør du prøve øvelsen som er beskrevet nedenfor! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En flat mage er drømmen for mange. Men dæven så vanskelig det kan være å få det til!

Mange av oss har litt ekstra fett rundt magen som vi har vanskeligheter med å bli kvitt, selv om vi trener og er aktive.

I så fall bør du sjekke ut disse tipsene til hvordan du kan spise magen flatere, for i kampen mot bilringene handler det ikke bare om hvor mye du spiser, men også hva du spiser, og faktisk også hvilke matvarer du kombinerer i samme måltid.Lite bilringer, men ikke flat mage

Men så er det de av oss om ikke egentlig har så mye fett rundt magen, men likevel opplever at magen buler ut. Hvis ikke oppblåsthet er årsaken, er det mest sannsynlig fordi du har svake indre magemuskler.

Du kan gjøre så mange situps og plankeøvelser du vil, men disse trener stort sett de ytterste magemusklene - altså de musklene som synes når vi får såkalt vaskebrettmage. Det skal sies at planken tar mer på kjernemuskulaturen, i hvert fall om du husker å trekke inn navlen når du gjør øvelsen.

Men for å virkelig få effekt og minske livvidden din er det en helt annen mageøvelse du skal gjøre: Vakuumøvelsen (Se video lenger ned i saken).

Denne øvelsen er det få av oss vanlige mosjonister som vet hva er, mens alle som driver med kroppsbygging kjenner godt til den. Det er faktisk denne øvelsen de gjør når de skal vise fram magemusklene på konkurranser.

LES OGSÅ: Fått dilla på styrketrening? Ikke ødelegg fettprosenten!

Slik gjør du vakuumøvelsen

Vakuumøvelsen kan enten gjøres stående, sittende, liggende på rygg, eller stående på alle fire. Første gang du prøver den er det lurt å gjøre den liggende, for da er det lettere å få til teknikken.

Når du har taket på den kan du gjøre den på alle fire, og også stående eller sittende. Det siste er jo genialt, for det betyr at du kan trene midjen smal selv når du står og venter på bussen eller sitter ved kontorpulten.

Slik gjør du øvelsen:
1. Pust rolig inn, og så rolig ut igjen.
2. Idét du nesten er ferdig med å puste ut, klemmer du siste rester av luft i lungene ut samtidig som du trekker navlen så langt inn som du klarer.
3. Fortsett å holde navlen inne så mye du kan og kjenn hvordan alle magemusklene aktiveres.
4. Hold i 20 sekunder, og slipp opp. Gjenta 3-5 ganger. Du har lov å puste underveis, men ikke la magen slippes ut. Etterhvert som du blir sterkere, kan du holde i lengre intervaller - opp mot et minutt av gangen.

OBS! Hold ryggen rett når du gjør øvelsen. Du skal ikke bøye deg framover når du trekker inn navlen.

Se video av øvelsen under:


Du kan gjerne gjøre denne øvelsen hver dag. Du vil da veldig raskt merke en forskjell, og se at magen står mindre ut, og livet blir mer markert.

Øvelsen er også veldig fin for å forebygge vondter i korsryggen. Når de indre magemusklene er sterke, er belastningen på ryggen nemlig mindre.

LES OGSÅ: Hardcore-treningen alle kan klare

STERK MAGE: Det er ikke alle av oss som klarer å få vaskebrettmage som dette, men selv om du har litt magefett, vil vakuumøvelsen gi deg et mer markert liv. Foto: Colourbox
STERK MAGE: Det er ikke alle av oss som klarer å få vaskebrettmage som dette, men selv om du har litt magefett, vil vakuumøvelsen gi deg et mer markert liv. Foto: Colourbox Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer